Clătite de post – o rețetă delicioasă fără ouă sau lapte
Clătitele de post se prepară după o rețetă simplă și ieftină. Nu se folosesc ouă și nici lapte, dar se obțin clătite delicioase, ce pot fi servite cu gem sau zahăr pudră.
Ingrediente pentru clătite de post
Pentru a prepara clătite de post aveți nevoie de următoarele ingrediente:
– 250 g faină
– 150 ml apă minerală
– 3 linguri de ulei
– o jumătate plic zahăr vanilinat
– o lingură de zahăr
– un vârf cuțit sare
– un pic de drojdie ‘cât o nucă’, conform expresiei bunicii, astfel încât aluatul să fie mai pufos.
Clătite de post: mod de preparare
Făina, sarea, zahărul, drojdia și zahărul vanilinat se pun într-un castron și se amestecă. Apoi se toarnă uleiul. După aceea, se pune și apa minerală. Trebuie să obțineți un aluat gros, dar care să curgă.
Noua compoziție se lasă la frigider, aproximativ 20-30 de minute.
Se unde tigaia cu ulei și se coc în ea, pe rând, clătitele. Luați un polonic și turnați aluatul în tigaie. Rotind tigaia, trebuie să îl distribuiți uniform.
Ultimul pas este să puneți gem de fructe, la alegere.