CUM PĂCĂLIM FOAMEA. Cele 3 ingrediente de care ai nevoie ÎN DIETĂ
Curele de slăbire sunt grele, lungi, îți consumă timp, energie și… calorii. Dar există anumite alimente care te ajută să slăbești “păcălind” foamea, mai ales cea emoțională.
Iată care sunt aceste alimente recomandate de nutriționiști pentru că sunt sănătoase, nutritive și îți oferă rapid senzația de sațietate:
1. Fibra de Glucomannan reduce apetitul
Glucomannanul este o fibră solubilă extrasă din rădăcina de Konjac, plantă originară din Japonia. Folosită de secole, dar considerată nouă la noi în țară, este singura plantă care conține fibre alimentare ce rețin până la de 200 de ori greutatea sa în apă, mărindu-și astfel volumul. Ca urmare, ea formează în stomac un așa-numit un ”balon gastric” care reduce apetitul și încetinește digestia, creând astfel o senzație îndelungată de sațietate.
2. Fructul de Acai, plin de antioxidanți
Bogate în antioxidanţi, fibre alimentare, vitamine din complexul B, C, E, acizi grași esențiali și minerale, fructele de Acai conţin de zece ori mai mulţi antioxidanţi decât strugurii şi de două ori mai mult decât afinele şi rodiile. Combinaţia dintre acizii graşi, fibre, aminoacizi şi antioxidanţi te susține în cura de săbire, prin proprietăție lor asociate care accelerează metabolismul, reduce pofta de mâncare și menține senzația de sațietate pe termen lung.
3. Extractul de anghinare are efect detoxifiant
Vrei să slăbești sănătos, fără a-ți pune în pericol sistemul imunitar sau funcțiile ficatului? Atunci alege să incluzi în regimul tău ceaiul de anghinare. Trei căni pe zi din acest ceai minune te pot ajuta să scapi de toxinele din organism, să previi retentia apei și să-ți scazi nivelul colesterolului “rău”. De ce este ceaiul de anghinare recomandat in dietă? Foarte simplu: are efect detoxifiant, diuretic, conține inulină, o fibră care reglează nivelul zahăruui în sânge și “topește” excesul de grăsime.
Text: Cătălina Buzdun-Rafailă