În bucătărie

Cum se curăță salata verde. Metode de a spăla salata pentru a o păstra proaspătă mai mult timp

Curățarea și spălarea salatei verzi este un pas important înainte de a consuma acest aliment bogat în nutrienți. Salata cumpărată căpățână mai poate păstra între frunze mizerie, chiar și dăunători, așa că trebuie curățată atent, iar apoi păstrată la rece ca frunzele să rămână proaspete mai mult timp.

Salata verde cumpărată la pungă este gata de consumat și nu mai are nevoie să fie spălată, dar trebuie depozitată cu grijă la frigider și respectat termenul de valabilitate.

Curățarea frunzelor de salată verde

Cum să cureți salata în mod corect – metode

Cum să cureți salata în mod corect este o preocupare în gospodărie atunci când se cumpără salata întreagă, căpățână, sau chiar când salata este culeasă din grădină. Deși nu a fost stropită – salata verde trebuie să fie curățată de pământ, eventuale insecte sau limacși.

Salată verde spălată direct sub jetul de apă

Salata spălată la robinet, sub jet de apă rece

Cea mai frecventă metodă de curățare a salatei este cea la robinet, sub jetul de apă rece. Se ține sub apă fiecare frunză, având grijă ca jetul să nu fie prea puternic și să rupă frunzele.

Curățarea salatei într-un bol cu apă

Salata se curăță și se pun într-un bol cu apă rece. Amestecând ușor salata în apă, murdăria se va desprinde de frunze și se va acumula pe fundul vasului.

Curățarea salatei verzi cu ajutorul unei strecurători

Curățarea salatei într-o strecurătoare

Cum să cureți salata în mod corect. Dacă vreți să spălați salata mai repede, puneți-o într-o strecurătoare pe care să o țineți sub jetul de apă rece de la robinet. Aveți grijă ca fiecare frunză să ajungă sub apă, ca întreaga salată să fie spălată și curată.

Salată curățată într-un bol cu apă cu zahăr

O metoda de curățare a salatei verzi este într-un bol cu apă rece în care se adaugă și o lingură de zahăr. Bolul se ține maxim 15 minute la frigider. Rolul zahărului este de a păstra frunzele de salată cât mai crocante.

Salată curățată într-un bol cu apă rece

Apă cu sare pentru spălatul salatei

Un secret pentru spălatul salatei este să o țineți într-un vas ci apă rece în care s-au dizolvat înainte câteva linguri de sare. Clorura de sodiu va distruge bacteriile care se pot afla pe frunzele de salată.

Uscarea salatei într-o centrifugă

Păstrarea salatei la frigider

Salata se păstrează proaspătă mai mult timp dacă este pusă la frigider. O puteți depozita la rece atât înainte de curățare, cât și după ce a fost spălată. După spălare, salata se usucă într-o centrifugă specială sau punând frunzele pe un prosop de hârtie. Tamponați ușor frunzele de salată cu prosopul de hârtie pentru a absorbi toată apa de frunze înainte de aranjarea în frigider.

Salată păstrată la frigider în caserole

Păstrarea salatei la frigider se poate face în caserole pe rafturile din partea de jos sau direct în compartimentul de legume și fructe proaspete.