Cum se murează castraveții…în cuptorul cu microunde
Toamna este anotimpul murăturilor, când gospodinele se întrec în rețete care de care mai delicioase pentru conservarea legumelor pentru iarnă. De departe, castraveții sunt preferații noștri când vine vorba despre murături, așa că am găsit o idee interesantă și rapidă pentru a-i mura…la cuptorul cu microunde.
Ingredientele necesare sunt similare cu cele pentru conservele de iarnă, diferența fiind aceea că murăturile se pot consuma imediat. Astfel, se folosesc:
– un castravete mare feliat
– o ceapă mare tăiată felii
– o jumătate de linguriță de semințe de muștar
– 120 ml de oțet de vin alb
– 140 de grame de zahăr
– o linguriță de sare
– opțional, un pic de turmeric, boabe de piper sau alte condimente pe care le preferați
Mod de preparare:
Într-un vas de sticlă termorezistenta cu capacitate de un litru amestecă bine toate ingredientele. Se pune vasul neacoperit, la microunde, la putere mare (80%), timp de 5 minunte, amestecând după ce se scurge jumătate din timp. Se ccoate vasul, se acoperă și se lasă murăturile să de răcească timp de 2 ore înainte de a se servi.
Sursa: Foodstory