Cum se spală cireșele de pesticide cu bicarbonat de sodiu
Spălarea cireșelor de pesticide cu bicarbonat de sodiu – o metodă pentru a oferi familiei fructe sănătoase, fără chimicale. Când cumpărați cireșe sau alte fructe și legume din comerț, luați în calcul că acestea pot fi stropite cu diferite substanțe chimice pentru a nu mucegăi și pentru a rezista la transport și cât mai mult pe tarabe sau în supermarket.
Cea mai bună metodă pentru a înlătura pesticidele de pe coaja cireșelor este să le spălați cu bicarbonat de sodiu.
Înainte de a începe spălarea cireșelor, aveți grijă să vă curățați bine mâinile: spălați-vă bine pe mâini și apoi ștergeți-vă cu grijă.
Dacă vreți să spălați cireșele în chiuvetă, curățați bine chiuveta, să nu aibă urme de detergent. Puteți chiar să dezinfectați chiuveta cu spirt.
La fel de bine curățați și vasul pe care îl veți folosi pentru spălare și pe cel în care veți pune ulterior cireșele curate.
Spălarea cireșelor cu bicarbonat se face prin umplerea a două treimi din chiuvetă cu apă rece. Se pun apoi 3-4 litri de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine apa cu bicarbonat ca praful să se dizolve în întregime.
În apa cu bicarbonat se pun cireșele și se lasă timp de 15 minute. Se mai pot amesteca cireșele în apă ca să vă asigurați că se curăță uniform.
După ce fructele s-au curățat, ele se clătesc și scot din chiuvetă. Se lasă la uscat înainte de a fi consumate. Le puteți pune într-un vas cu prosop de hârtie ca apa să se absoarbă mai repede.
Apa caldă nu e bună pentru spălarea cireșelor
Apa caldă nu se folosește pentru a spăla fructele și legumele, deci nici cireșele. Temperatura ridicată a apei va deschide porii, iar microorganismele și pesticidele vor pătrunde ușor către miez.
Cireșele nu se spală cu săpun
Nu se recomandă spălarea cireșelor cu săpun. Reziduurile de la acesta – chiar și dacă folosiți un săpun natural, vor rămâne pe coaja fructelor și vă pot provoca stări de rău când le veți consuma.