-Ce și cum cumpărămÎn bucătărieLa dietă

Cura cu ouă de prepeliţă- de ce este indicat să consumaţi ouă de prepeliţă

Ouăle de prepeliţă sunt considerate un medicament universal datorită conţinutului de vitamine, calciu, zinc ori potasiu. Cu toate că este mult mai mic decât oul de găină, un ou de prepeliţă este mai bogat de patru ori în nutrienţi. SUPER-HRANA.RO vă ajută să faceți alegeri inteligente!

În compoziţia unui ou de prepeliţă există de cinci ori mai mult fosfor, de 7,8 mai mult fier, de 6 ori mai multă vitamina B1 şi de 15 ori mai vitamina B2,  față de oul de găină. Totodata, oul de prepelită e plin de vitamine precum A, B, D3, E, D şi minerale esenţiale: zinc, calciu, potasiu şi sulf.

Cum se ține o cură cu ouă de prepeliță

Specialiştii recomandă o varietate de cure, începând cu 60, 90, 120 şi 240 de ouă, consumate crude în fiecare dimineaţă în locul cafelei.

Pentru cura de 60 de ouă este necesar un interval de timp de 30 de zile, poate fi urmată atât de copii cu vârsta cuprinsă între un an şi trei ani, cât şi de adulţi, câte două ouă de prepeliță pe zi.

Pentru cura cu 90 de ouă de prepeliţă este nevoie tot de un interval de 30 de zile, se consumă câte trei ouă pe zi de către copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani, de adulți sau de vârstnici.

Cura cu 120 de ouă nu este recomandată copiilor sub 18 ani, se iau câte 4 ouă pe zi.

Cura cu 240 de ouă este recomandată doar adulţilor şi se prelungeşte pe un interval de 50 de zile, în primele două zile se iau câte două-trei ouă pe zi, a treia zi puteţi consuma patru ouă, iar din ziua a cincea până în ultima zi puteţi consuma câte cinci ouă.

Efecte remarcabile ale curei cu ouă de prepeliță

Se îmbunătăţește starea generală a organismului – după o perioadă îndelungată de stres, epuizare şi eforturi susţinute, o cură cu ouă de prepeliţă îmbunătăţeşte funcţionarea organelor interne şi tonifică organismul.

Se îmbunătăţește memoria– consumul regulat al ouălor de prepeliţă protejează celulele nervoase şi stimulează memoria la toate categoriile de vârstă.

Se remediază tulburările gastrointestinale– o cură ce poate conţine până la 120 de ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică, îmbunătăţește şi stimulează flora intestinală.

Se accelerează vindecarea rănilor– este indicată o cură cu ouă de prepeliţă la o săptămână sau două după intervenţii chirugicale, iradiere sau chimioterapie.

Are beneficii pre- şi post natale– pentru viitoarele mame, o cură cu ouă de prepeliţe le ajută să alăpteze mai ușor, o perioadă mai lungă după naştere.

Cum alegem și cum păstrăm ouăle de prepeliță

În primul rând, coaja trebuie să fie intactă, fără zone moi, fără zgârieturi. Ouăle din comerț au data de expirare înscrisă pe ambalaj și până atunci trebuie ținute la frigider. Ouăle procurate de la producătorii locali trebuie consumate în maxim 7-10 zile din ziua în care au fost ouate, și de asemenea, refrigerate.

ATENȚIE! Deși prepelițele sunt rezistente la salmonella, atunci când decideți să țineți o cură, verificați cu atenție proveniența ouălelor. Ouăle de prepeliță se pot consuma crude, dar se pot prepara și ca ouăle de găină: fierte, omletă, ochiuri.

Citește și Miezul de nucă, medicament natural

 

Text: Camelia Diaconu