La dietă

Dr. Oz recomandă fasolea ca garnitură perfectă la masa de Paști. Află motivul!

Dr. Oz, cunoscutul medic, autor și prezentator TV, are recomandări puțin neobișnuite pentru cum ar trebui să arate masa de Paști. Astfel, în locul mielului sau al curcanului, renumitul specialist militează pentru somonul sălbatic, bogat în proteine și acizi grași Omega 3. 

Dr. Oz spune că somonul sălbatic, preparat la aburi sau la cuptor la temperaturi cât mai mici, reduce colesterolul rău și ne ajută să ne săturăm cu mai puțină mâncare.

În privința garniturii de la masa de Paști, medicul american ne propune fasolea ca o alternativă atât delicioasă, cât mai ales bogată în fibre. Fasolea încetinește digestia și ne ajută să ne simțim sătui cât mai mult timp, iar ca varietate, cea mai bună alegere este fasolea cu bobul negru care are cele mai multe fibre.

Fructe la desert

Pentru desert, pe lângă pască și cozonac, și o porție consistentă de fructe proaspete este indicată. Sunt pline de vitamine, dar conțin și fibre care ne ajută sistemul digestiv greu încercat în perioada Sărbătorilor.

Spanacul, inamicul colesterolului rău

Și, cel mai important, să nu uităm să mâncăm verde. Nicio masă fără legume cu frunze verzi. Spanacul, de exemplu, este o alegerea ideală deoarece este o sursă bună de acid alfa-lipolic cu un rol important în reducerea colesterolului. Conține, de asemenea, și multe fibre. Îl putem consuma crud sau sotat în ulei de măsline, care este bogat în grăsimi mononesaturate ce reduc colesterolul din sânge.