Dulceață de căpșuni cu fructe întregi – cea mai simplă rețetă
Dulceață rapidă de căpșuni – o rețetă care păstrează fructele întregi. Mijlocul verii este momentul să prepari cea mai bună dulceață cu căpșuni, una folosind ingrediente naturale și cu o preparare fără efort.
- Rețeta rapidă de dulceață de căpșuni – ingrediente
- Cum se prepară dulceața de căpșuni cu fructe întregi
Rețeta rapidă de dulceață de căpșuni – ingrediente
Pentru a prepara o dulceață de căpșuni ai nevoie de 2 kilograme de căpșuni potrivite, bine coapte, de 1,4 kg de zahăr și de zeama de la 3 lămâi.
Cum se prepară dulceața de căpșuni cu fructe întregi
Căpșunile pentru dulceață de spală bine și se curăță de codițe.
Cea mai simplă rețetă de dulceață de căpșuni. Fructele și zahărul se pun în straturi într-o cratiță. Se pune primul strat de căpșuni, apoi zahărul deasupra. Se continuă până când se termină fructele și zahărul.
Deasupra căpșunilor cu zahăr se pune zeama lămâilor și se pornește focul, la început cu flacără mică.
Se ține cratița pe foc mic până când amestecul începe să fiarbă și să se formeze zeamă. Nu se amestecă deloc dulceața până când fructele nu încep să fiarbă.
Când căpșunile și-au lăsat zeama, se dă focul la mediu și amestecă des, cu grijă ca fructele să rămână întregi.
Dacă se formează spumă, aceasta se înlătură cu grijă. După ce se strânge spuma, se mai fierbe dulceața pentru aproximativ jumătate de oră.
Cu cât dulceața fierbe mai mult, cu atât se va ține mai bine peste iarnă.
Când apreciați că dulceața a ajuns la consistența pe care o doriți, se ia de pe foc și se pune în borcane de sticlă.
Borcanele în care se pune dulceața trebuie să fie curate și sterilizate. Pentru a le steriliza, se pun în cuptor la 100 de grade Celsius timp de circa o oră. Se scot și se umplu cu dulceața fierbinte.
Borcanele se înfiletează și se întorc cu fundul în sus pentru a se crea vid.
Când dulceața din borcane a ajuns la temperatura camerei, ea poate fi depozitate în cămară.