În bucătărie

Gogoși decupate cu paharul. Rețeta de casă pentru gogoși pufoase

Gogoși decupate cu paharul, rețeta de casă a bunicii pe care toți copiii o adoră. Cele mai bune gogoși făcute în casă se obțin simplu, din ingrediente ieftine, și sunt foarte gustoase.

Gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul

Gogoși cu paharul. Ingrediente rețetă de casă pentru gogoși

Lista de ingrediente pentru gogoși de casă făcute cu paharul include câteva elemente fără de care nu veți reuși să obțineți gogoșile ca în vremea bunicii.

Ingrediente pentru gogoși pufoase de casă, decupate cu paharul:

  • 500 grame de făină albă de grâu
  • 2 ouă proaspete de mărime medie
  • un pahar de lapte de vacă
  • jumătate de pahar de zahăr tos
  • un plic drojdie (7 g) sau proaspătă (25 g)
  • coaja unei lămâi
  • 2-3 linguriţe esenţă vanilie
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră sau glazură de ciocolată pentru decor – opțional.
Gogoși decupate cu paharul

Cum se prepară gogoşile decupate cu paharul

Prepararea gogoșilor de casă, decupate cu paharul începe prin încălzirea laptelui, care nu trebuie însă să atingă temperatura de fierbere.

Drojdia se dizolvă în laptele cald, apoi se pune o mână de făină, cam 2-3 linguri și se obține, prin ameste, o compoziție ca un iaurt. Aceasta este maia sau plămadă. Maiaua gogoșilor se lasă să crească cam un sfert de oră, 15 minute, într-un loc mai călduros.

Gogoși decupate cu paharul – rețeta de casă pentru gogoși pufoase. După ce creşte plămada, se aduagă îmn compoziție cele două ouă, coaja de lămâie rasă și vanilie după gust. Se amestecă totul bine pentru omogenizare și se adaugă treptat făina până se obține un aluat elastic care nu se lipește, precum aluatul de pâine.

Aluatul gogoșilor se pune din nou la crescut într-un loc călduros. În 15-20 de minute, preparatul pentru gogoși ar trebui să își dubleze volumul.

Gogoși decupate cu paharul – rețeta de casă pentru gogoși pufoase. Blatul de lucru se pudrează cu făină și se pune aluatul de gogoși întins într-o foaie de grosimea unui deget. Se poate folosi un sucitor sau chiar o sticlă.

Decuparea gogoșilor din aluat se face cu un pahar, iar aluatul ce rămâne se frământuș din nou și se face o altă foaie, din care se mai decupează alte gogoși de casă. Se repetă procesul până se termină de decupat aluatul de gogoși cu paharul.

Gogoși decupate cu paharul – rețeta de casă. Bucăţile de gogoşi decupate cu paharul se lasă 10 minute la crescut.

Într-o tigaie se puna uleiul la foc, iar când s-a încins bine, se pun gogoșise decupate cu paharul. Se prăjesc gosoși pe ambele părți, apoi se scos.

Gogoșise pufoase de casă se pot servi pudrate cu zahăr sau glazurate cu ciocolată.

Gogoși de casă decorate cu zahăr pudră