-În spatele eticheteiLa dietă

Ce conține și câte calorii are un hamburger de la McDonald’s

Ce conține celebrul hamburger de la McDonald’s? Are multe calorii și îngrașă? Sunt două întrebări pe care mulți români și le pun înainte de a comanda poate cel mai faimos produs de fast-food din lume. Informațiile cu privire la ingredientele și aportul de calorii sunt ”la vedere”, astfel că înainte de a comanda un produs, aveți posibilitatea de a consulta în restaurant sau online compoziția și numărul de calorii al fiecărui produs McDonald’s. 

Toată lumea se întrebă din ce este făcut cunoscutul hamburger de la McDonald’s, însă puțini sunt aceia care chiar știu ce conține. Toate ingredintele hamburgerului de la McDonald’s sunt la vedere, putem spune, întrucât sunt prezentate chiar pe site-ul lanțului de fast-food.

Astfel, aflăm că un hamburger de la McDonald’s conține o chiflă regular (produs decongelat) obținută din faină albă de grâu, apă, zahar, ulei vegetal rafinat nehidrogenat de floarea soarelui, drojdie, sare iodată, agent de tratare al făinii (emulsifianti: esteri mono si diacetil-tartrici ai mono si digliceridelor cu acizi grasi, faină albă de grâu, agent antiaglomerant: carbonat de calciu, antioxidant: acid ascorbic, enzime), conservant propionat de calciu și care poate conține semințe de susan.

Referitor la carnea din hamburger, lanțul de fast-food precizează că este carne de vită (tocată si congelată) obținută din carne vită și condimente pentru grill (sare Iodata, piper negru măcinat, extract piper negru).

Pe lângă chiflă și carne, hamburgerul de la McDonald’s mai conține ketchup (pastă de tomate (66%) 184 gr roșii/100 g ketchup, sirop de fructoză-glucoză, oțet, sare, extract de condimente), castraveti murati (castraveți, apa, sare, oțet, agent de intarire (E509), aroma naturala, conservant E202), ceapa hidratată și muștar (apă, oțet, semințe de muștar 13%, sare, condimente, aroma naturală de cuișoare, extract de condimente).

McDonald’s precizează și ce ingrediente din hamburger conțin alergeni: gluten (grâu), muștar și  semințele de susan, care și ele pot conține alergeni.

Un hamburger de la McDonald’s conține 254 de calorii

Lanțul de fast-food dezvăluie și câte calorii conține un hamburger. Potrivit mcdonalds.ro, un hamburger conține 254 de calorii, 8,8 grame de grăsimi și 30 de grame de glucide.