În bucătărie

Iată cum faci DECORAȚIUNI COMESTIBILE de pus în pomul de Crăciun

DECORAȚIUNI COMESTIBILE PENTRU BRADUL DE CRĂCIUN! Care sunt cele mai frumoase decorațiuni din brad? Cele pe care le putem mânca, desigur! De aceea SUPERHRANA.RO vine cu rețete simple și gustoase!

Fursecuri în formă de stea

Mai întâi trebuie să vfursecuri steaă cumpărați forme de stea pentru tăiat coca, bombonele mici, coloranți și sclipici alimentar pentru decor. Apoi, ingredientele de care aveți nevoie ar fi:

  • 100 grame unt
  • 100 grame zahăr pudră
  • 200 grame făină
  • 1 ou bătut
  • 1 linguriță esență de vanilie

Amestecați zahărul cu untul într-un bol, cu oul și cu esența de vanilie, până se omogenizează, După care adăugați treptat făina, frământând până la omogenizare. Presărați făină pe masa de lucru, întindeți coca formată și apoi tăiați formele dorite. După ce au luat forma de stea, găuriți una din razele stelei, pentru a putea atârna fursecul în pom. Introduceți în cuptorul preîncălzit, pe o tavă cu hârtie de copt, timp de 8-10 minute. Scoateți fursecuri, lăsați să se răcească apoi decorați cu bomboane și culori alimentare.

Inelușe colorate

Ingrediente blogger-image-895953637pentru 30 de bucăți:

  • 250 grame făină
  •  1 lingu
    riță praf de copt
  • 125 grame unt moale
  • 1 ou
  • 50-80 grame zahăr pudră
  •  1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Se adaugă făina, praful de copt, untul moale, oul, zahărul pudră, zahărul vanilat și sarea, esența de rom. Se frământă aluatul, se înfășoara în folie și se lasa la frigider aproximativ o oră.  Se încălzește cuptorul, se fac inelușe, presându-le ușor. Se bagă la cuptor pe hârtie de copt, se scot, se lasă la răcit și apoi se decorează cu zahăr pudră sau marțipan.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă