VIDEO: Idei de afaceri – Prăjituri pe gustul clienților, de la dulciuri pentru diabetici la produse pentru cei cu intoleranță la gluten sau ouă
Cu pasiune, puțină experiență și multă migală, oricine poate proni o afacere cu prăjituri. Pentru a transforma business-ul în brand și mai apoi brandul în sursă de profit, este nevoie de mult mai mult – este nevoie de muncă, de răbdare, de investiții și, cel mai important, de creativitate!
Toate aceste ”ingrediente” stau la baza afacerii create de Alina Dulămescu, fondatoarea Adore Cakes, care și-a propus să aducă pe piață prăjituri și biscuiți manufacturați, realizați în șarje mici, nu producție industrială, un desert care să fie creat în funcție de preferințele consumatorului.
”O manufactură de prăjituri practic te duce cu gândul la acele prăjituri pe care le făceau odihnioară bunicile noastre. Fiecare prăjitură este făcută de mâna creatorului, artizanului respectiv, nu de o mașinărie și producția nu este realizată la nivel industrial. O manufactură prin asta se diferențiază, vorbim despre prăjituri artizanale și creatori de dulciuri. Creatorii pornesc de la gust, creează în primul rând un gust și finalizează prin a-i da un aspect gustului”, a declarat pentru Super-Hrana Alina Dulămescu.
La Adore Cakes fiecare prăjitură este diferită în felul ei: nici una nu seamănă cu cealaltă pentru faptul că, în general, creația se bazează pe gustul celui care cumpără prăjitura respectivă.
”Manufactura noastră de prăjituri este bazată în primul rând pe gustul clientului nostru și pe dorința lui. În momentul în care un client ajunge la noi în manufactură, prima întrebare pe care i-o adresăm este ce gust vă doriți să regăsiți în prăjitura pe o comandați de la noi. Persoana respectivă ne spune ce preferințe are: ciocolată, vanilie sau alt gust și, în funcție de ce arome își alege clientul, respectiv eu îi creez un desert pe gustul lui. În opinia noastră și a conceptului nostru de business, ne dorim ca un client să primească exact ce își dorește. Acest lucru este mai puțin întâlnit pe piață pentru că de cele mai multe ori ai în față câteva variante din care ești obligat să alegi”, a explicat creatoarea de dulciuri.
Prăjituri sănătoase cu ingrediente de bună calitate
Pentru a prepara prăjituri de cea mai bună calitate, Alina Dulămescu folosește doar ingrediente naturale așa cum sunt oul, laptele și untul în forma lor naturală, nu sub formă de praf așa cum se utilizează frecvent în cofetările industriale.
”Din punctul meu de vedere, un desert dacă îl creezi, fă-l de la cap la coadă, cu ingredientele lui așa cum a fost făcut el pentru prima dată. Haideți să folosim ouă în loc de ouă praf, ouă lichide care pe lângă ou mai au și alte componente. Haideți să folosim ciocolată, să folosim unt. Acestea sunt niște ingrediente care pentru un moment sunt puse la zid de zona industrială a prăjiturilor. Întodeauna le spun oamenilor haideți să ne uităm către francezi care au o alimentație bogată zilnic, dar diferența dintre ei și noi este dată de cantitate. Niciodată nu am susținut și nu voi susține un consum excesiv de dulciuri”, a mai spus Alina Dulămescu.
Dulciuri pentru diabetici sau cei care suferă de intoleranță la gluten sau ou
Adore Cakes este o manufactură de prăjituri care își propune să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi. Este evidentă înclinația creatoarei de dulciuri către mulțumirea clienților și tocmai de aceea a ales să producă un sortiment special de prăjituri și biscuiți care să se adreseze persoanelor cu o dietă specială.
”Ceea ce considerăm a fi dulciuri dietetice sunt acele dulciuri pe care le facem pentru persoanele care chiar au nevoi speciale. La noi se fac dulciuri pentru diabetici, pentru persoanele cu intoleranță la gluten, cu intoleranță la ouă. Suntem atenți și cu nevoile acestor persoane și, din punctul nostru de vedere, acestea sunt dulciuri dietetice. În rest, mai bine mănânci dulce în cantități limitate și de bună calitate”, a declarat pentru Super-Hrana Alina Dulămescu, creatoarea brand-ului Adore Cakes.
Cofetăria Adore Cakes este situată în București, pe strada Băiculești, nr. 1 (telefon: 0744.440.787)