Ce și cum cumpărămDe la alțiiNou pe piață

În SUA s-a lansat o aplicație care poate recomanda peste 1 MILION DE BĂUTURI ALCOOLICE, pe diferite criterii

Telefoanele americanilor știu acum mai multe decât un expert sommelier despre vinuri pentru că în SUA tocmai ce s-a lansat platforma Vinous.com, împreună cu o aplicație Delectable care poate selecta pe diferite criterii până la 170.000 de vinuri. Pe când una și în România?

Complexul proiect Vinous a fost creeat de Antonio Galloni i-a luat peste 3 ani să îl pună la punct. După ce a creat un alt tip de aplicație numită Wine advocate pentru un gigant media, Galloni s-a hotărât să intre singur cu un astfel de proiect pe piață.

Așa a început povestea lui Vinous.com și a aplicației Delectable, recent lansată, care poate recomanda vinuri, dar poate și scana etichete pentru a oferi recenzii despre un vin/băutură alcoolică pe care l-ați achiziționat. Astfel, puteți primi toate informațiile despre acesta de la o echipa de sommelieri, dar și de la alți utilizatori, amatori de vinuri prețioase.

Se pare că Delectable poate detecta peste 170.000 de vinuri, dar și alte băuturi alcoolice cum ar fi cele spirtoase sau berea. Astfel, poate ajunge la aproximativ 1 milion de recomandări, iar aceste recomandări se concretizează și prin sugerarea unor magazine de unde puteți achiziționa produsele alese.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă

Sursa: NY Times