În bucătărie

Negresă, pancakes sau clătite – încercaţi acasă cele mai simple reţete!

Obosiți de rețete complicate pentru prăjituri simple? SUPER-HRANA.RO vine cu 3 sugestii simple pentru clătite tradiționale, clătite americane dar și celebrele negrese. 

Se spune că prima versiune a reţetei de negresă a apărut încă din anul 1975 în revista The Ladies’ Home Journal, fiind povestea reţetei de negresă a lui Katharine Hepburn. De atunci au apărut numeroase variante și reinterpretări, negrese încărcate cu nuci crocante, crustă delicioasă sau textură gumată.

Iată cum să preparaţi acasă cea mai gustoasă Negresă:

Ingrediente

  • Trei ouă, o cană de lapte, o cană jumătate de zahăr, un pachet de unt, 50 gr de cacao, o cană făină, un plic praf de copt, un praf de sare.

Mod de preparare

  • Se pune într-un vas laptele, zahărul şi untul tăiat bucăţele şi se amestecă până se topeşte, se adaugă treptat şi cacao şi amestecaţi pentru a nu se forma cocoloaşe de cacao. Se amestecă în continu la foc mic până dă un în clocot. Între timp, se pun într-un vas gălbenuşurile şi se amestecă cu mixerul. Praful de copt se amestecă cu făina şi se adaugă peste amestecul obţinut anterior. Albuşul de ou este bătut cu ajutorul unui tel şi se amestecă de jos în sus până se încorporează în compoziţie. Toată compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se pune la cuptor pentru 35 de minute la 170 de grade. După ce s-a răcit, puteţi pudra deasupra zahăr pudră.

Clătitele tradiționale datează încă din secolul XV, atunci când a apărut prima reţetă de clătite redactată în limba engleză. Pe lângă clasicele clătite umplute cu gem şi dulceaţă, acestea pot fi umplute şi cu fructe, ciocolată scorţişoară sau îngheţată.

Pentru aluatul de clătite aveţi nevoie de:

  • Trei ouă, o jumătate de litru de lapte, două linguri de făină şi un praf de sare.

Modul de preparare este simplu. Compoziţia se pune în tigaie cu ajutorul unui recipient, în forme mici, se coace pe ambele părţi până se rumeneşte şi se umple ce ce compoziţie doriţi.

Pancakes sau clătitele americane, sunt extrem de simplu de făcut

Cum puteţi prepara acasă cele mai pufoase clătite americane:

Ingrediente

  •  4 căni făină, 2 plicuri praf de copt, 6 linguri de zahăr brun, 4 căni lapte, 3 linguri de unt topit şi un praf de sare

Mod de preparare

Toate ingredientele se amestecă cu ajutorul unui mixer sau tel, iar compoziţia obţinută să prăjeşte în forme mici într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Nimic mai simplu pentru a gusta cele mai savuroase clătite.

Text: Camelia Diaconu