De la alțiiÎn bucătărie

Nu aruncați pulpa dovleacului de Halloween! E ideală pentru aceste 3 preparate gustoase

Dovleacul de orice soi are pulpa bogată în fibre și beta-caroten. Semințele lor, delicioase când sunt coapte, sunt bogate în potasiu și proteine. SUPER-HRANA.RO vă propune câteva rețete cu dovleac, sănătoase și gustoase, perfecte pentru sezonul rece, dar mai ales pentru HALLOWEEN!

Dovleacul de Halloween este comestibil

American, Plăcintar, Patison, rotund, lunguieţ, galben, portocaliu ori verde, cu dungi sau cu ţepi, sau tărtăcuţă, toți dovlecii sunt comestibili. Nu aruncați pulpa celui pe care tocmai l-ați scobit pentru că o puteți folosi în bucătărie, ca ingredient de bază pentru o sumedenie de rețete gustoase.

SUPER-HRANA.RO VĂ RECOMANDĂ 3 REȚETE CU DOVLEAC

SUPĂ DE DOVLEAC- INGREDIENTE

  • supa-crema-de-dovleac-cu-curry-si-ghimbir22 linguri de unt
  • 1 cartof
  • 1 ceapă mare
  • 1,2 litru de supă de pui
  • 250 grame pulpă de dovleac
  • 1 lingură de smântână
  • sare și piper

Se topește untul, se călesc ceapa și bucățile de cartof în el. Se adaugă supa de pui și se fierbe până când cartoful e moale. Se adaugă pulpa de dovleac, fără semințe. După ce dă în clocot supa, se ia de pe foc și se omogenizează cu blenderul. Se adaugă smântâna, sarea și piperul.

GOGOȘI CU DOVLEAC– INGREDIENTE:

  • 500 grame dovleratatui.orgac ras
  • 500 grame făină
  • o ceașcă zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • 150 ml lapte amestecat cald cu o linguriță de drojdie

 

Se amestecă toate ingredientele, ca la gogoșile clasice, se lasă la dospit în loc cald aproximativ 30 minute după care se prăjesc în ulei încins. Se pudrează cu zahăr pudră amestecat cu colorant portocaliu.

BRIOȘE CU DOVLEAC– INGREDIENTE:

briose_cu_dovleac

  • 200 grame făină
  • 200 grame dovleac pasat
  • 1/2 pachet de unt
  • 2 ouă
  • 150 grame iaurt
  • 1 plic praf de cop
  • 150 grame zahăr
  • 1 pliculeț de zahăr vanilinat
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată

Amestecăm dovleacul pasat cu 100 grame zahăr, îl punem în cratiță pe foc, până când obține consistența unui gem. Se lasă la răcit și trecem la coca brioșelor. Batem restul de zahăr cu untul și adăugăm pe rând ouăle, adăugăm făina amestecată cu praful de copt și încorporăm ușor tot iaurtul. Obținem o cocă cu textură cremoasă, pe care o turnăm în forme de brioșe. Băgăm la cuptor la 180 de grade, iar când sunt gata le ornăm cu gemul de dovleac rece.

Citiți și Ce se mănâncă de Halloween

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă