În bucătărie

Omleta perfectă: de ce trebuie să bați albușurile separat de gălbenușuri

Omleta este simplu de preparat, însă pentru a ieși perfectă, există câteva trucuri pe care puteți să le încercați data viitoare când preparați micul-dejun sau o gustare rapidă folsind două sau mai multe ouă.

Omleta iese mai pufoasă dacă albușurile se bat separat de gălbenușuri. Astfel, separați albușurile de gălbenușuri și puneți prima dată tigaie gălbenușurile, apoi adăugați deasupra și albușurile bătute.

Ca omleta să nu se prindă pe tigaie, înainte de a pune ouăle bătute, adăugați puțin făină în uleiul încins. Lăsați făina să se rumenească și apoi veniți cu gălbenușurile și albușurile bătute.

Tot pentru a obține o omletă mai pufoasă, adăugaţi câteva lingurițe de apă atunci când bateţi ouăle.

Cea mai simplă rețetă de omletă

O omletă perfectă este una în care adăugați și un pic de brânză. Rețeta este simplă, ca pe vremea bunicii când totul se făcea firesc, cu puține ingrediente, dar de calitate.

Pentru o omletă ca la bunica acasă, atunci când bateți ouăle adăugați sarea și piperul, dar și brânza rasă. Se amestecă bine toate ingredientele și apoi se toarnă într-o tigaie cu ulei fierbinte. Se lasă să se rumenească, apoi omleta este gata pentru a fi servită caldă sau rece!