Rețete de VIN FIERT, speciale pentru sărbători
REȚETE DE VIN FIERT! Vinul fiert este prin definiție băutură de iarnă. Ca să o facem și de sărbătoare îi adăugăm condimente și îl servim alături de preparate speciale. Iată 3 rețete noi și festive de vin fiert, testate de echipa SUPER-HRANA.RO!
VIN FIERT ALB CU PARĂ ȘI GHIMBIR
Fierbeți 1 litru de vin alb demidulce, adăugați zahăr după preferințe. Iar după ce a fiert, luați de pe foc vinul, turnați-l în căni și introduceți apoi câte o jumătate de pară, un baton de scorțișoară, 2-3 fâșii de ghimbir.
Serviți fierbinte, alături de preparate din curcan sau vită!
VIN FIERT ROȘU CU CIOCOLATĂ ȘI BEZEA
Puneți la fiert 1 litru de vin roșu sec, îndulciți cu zahăr după preferințe. După ce a dat în clocot, luați vinul de pe foc și turnați în căni, aproximativ 3/4 din cană. Într-un alt recipient faceți ciocolată caldă (la plic sau baton, cum vă e mai simplu), iar după aceasta a fiert (sau s-a topit) adăuga
ți peste vinul fiert în căni. Introduceți câteva bezele la suprafață și lăsați-le să se topească ușor.
VIN FIERT ROZE CU SCORȚIȘOARĂ, CUIȘOARE, PORTOCALĂ ȘI VANILIE
Puneți la fiert un litru de vin roze demisec, adăugați 2 linguri de scorțișoară pudră, o linguriță de cuișoare, felii de coajă de portocală și 2 batoane de vanilie, îndulciți cu zahăr după preferințe. După ce a dat în clocot, turnați în căni și adăugați pentru design felii de portocale și fructe de pădure la suprafață.
Text: Cătălina Buzdun-Rafailă