AutenticÎn bucătărieSpecial

Rețete de VIN FIERT, speciale pentru sărbători

REȚETE DE VIN FIERT! Vinul fiert este prin definiție băutură de iarnă. Ca să o facem și de sărbătoare îi adăugăm condimente și îl servim alături de preparate speciale. Iată 3 rețete noi și festive de vin fiert, testate de echipa SUPER-HRANA.RO!

VIN FI39e5fc37401a57c85ffa4046ce46dfabERT ALB CU PARĂ ȘI GHIMBIR

Fierbeți 1 litru de vin alb demidulce, adăugați zahăr după preferințe. Iar după ce a fiert, luați de pe foc vinul, turnați-l în căni și introduceți apoi câte o jumătate de pară, un baton de scorțișoară, 2-3 fâșii de ghimbir.

Serviți fierbinte, alături de preparate din curcan sau vită!

637d27b413c850ec093312ec14f21bd2

VIN FIERT ROȘU CU CIOCOLATĂ ȘI BEZEA

Puneți la fiert 1 litru de vin roșu sec, îndulciți cu zahăr după preferințe. După ce a dat în clocot, luați vinul de pe foc și turnați în căni, aproximativ 3/4 din cană. Într-un alt recipient faceți ciocolată caldă (la plic sau baton, cum vă e mai simplu), iar după aceasta a fiert (sau s-a topit) adăuga
ți peste vinul fiert în căni. Introduceți câteva bezele la suprafață și lăsați-le să se topească ușor.

VIN FIERT ROZE CU SCORȚIȘOARĂ, CUIȘOARfda17fad0318ec476f71e8f62ee12f33E, PORTOCALĂ ȘI VANILIE

Puneți la fiert un litru de vin roze demisec, adăugați 2 linguri de scorțișoară pudră, o linguriță de cuișoare, felii de coajă de portocală și 2 batoane de vanilie, îndulciți cu zahăr după preferințe. După ce a dat în clocot, turnați în căni și adăugați pentru design felii de portocale și fructe de pădure la suprafață.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă