AutenticDe la alțiiÎn bucătărie

Rețete spaniole cu pește, ușor de integrat în bucătăria românească

Bucătăria românească are în compoziţie o varietate de gusturi şi de arome, datorită ingredientelor aduse din toate colţurile lumii. Nici Spania nu lipsește de pe harta noastră gastronomică. Iată cele mai cunoscute rețete spaniole cu pește, pe care le putem integra simplu și rapid în bucătăria noastră. 

Ce au în comun bucătăria spaniolă și cea românească?

Pasiunea pentru gătit, consistenţa mirodeniilor şi varietatea de reţete culinare tradiţionale le definesc pe ambele, însă în cazul de faţă, pasiunea şi devotamentul pentru peşte rămân ingredientele principale de legătură.

Salată cu sardine

Pentru o farfurie delicioasă aveți nevoie un avocado tăiat în două, fără sâmbure sau coajă, iar în mijloc puteţi adăuga  un amestec din: o conservă de sardine în ulei vegetal Eva, o lingură suc de lime, coriandru şi maioneză. Serviți alături de pâine prăjită şi salată verde!

File de macrou la cuptor

Folosiţi două conserve de file de macrou, trei cepe, o căpăţână de usturoi, roşii, zeamă de lămâie şi condimente. Puneţi ulei încins într-o cratiţă, adaugaţi ceapa şi usturoiul tocat la călit, după care adăugaţi roşiile tăiate cubuleţe, puneţi restul de condimente şi lăsaţi la călit două-trei minute. Aşezaţi peştele în tavă peste sos şi îl puneţi la cuptor aproximativ o oră, până se rumeneşte. La final adăugaţi verdeaţă tocată mărunt şi felii de lămâie.

Text: Camelia Diaconu