-Ce și cum cumpărămÎn spatele eticheteiSpecial

SUSȚINEM PRODUCĂTORUL ROMÂN! În rețeaua MEGA IMAGE, gusturile românești fac casă bună cu legumele și fructele de import

SUSȚINEM PRODUCĂTORUL ROMÂN! O campanie inițiată de Agrointeligența – www.agrointel.ro, cu suportul SUPER-HRANA.RO! Prin această campanie ne propunem să venim în ajutorul consumatorilor români cu sugestii de magazine, piețe și supermarketuri unde își pot face cumpărăturile inteligent, sau cu recomandări de produse de calitate superioară, cu un raport calitate-preț imbatabil, românești, desigur! SUPER-HRANA.RO sărbătorește Ziua Națională atrăgând atenția spre industria alimentară românească, cu bune și cu rele. A doua ”vizită” pe care am făcut-o a fost la MEGA IMAGE, iar ce am găsit – puteți citi în continuarea acestui articol!

500 de magazine Mega Image, pe atât de multe promoții

varza-romaneasca

La MEGA IMAGE s-a sărbătorit de curând recordul de 500 de magazine, nu-i de mirare ca au avut foarte multe promoții. Ce ne-a plăcut foarte tare (intenționat sau nu) – ei au reduceri și campanii de produs la produse românești, mai ales la gama “Gusturi românești”, care e foarte apreciată de clienți. Deși nu am găsit deocamdată nici în magazinul de la Iancului vizitat, rafturi special semnalizatede 1 Decembrie sau flyere dedicate, vă putem da lista produselor românești de calitate pe care le-am observat la ei!

gutui-grecia

Fructe și legume românești, mai multe decât cele de import

Dacă ieri la Cora remarcam cu tristețe că legumele vin în proporție de minimum 70% din țări precum Italia, Spania, Turcia, Albania, astăzi ne bucurăm că în Mega Image găsim mai multe fructe și legume de producție românească, din campania “Gusturi românești”.

Avem mere roșii la 2,79 lei/kg și mere verzi la 3,49 lei/kg, dar perele Abate românești sunt 6,99 lei/kg, la același preț cu perele Williams din Italia.

usturoi-china

Varza albă, varza roșie, morcovii, ceapa galbenă, păstârnacul și prazul sunt de la furnizori români, incluse tot în campania “Gusturi românești, la prețuri foarte bune, apropiate celor din piață.

Și, totuși, gutuile vin din Grecia la 6,99 lei/kg, deși la noi sunt fructe de sezon și în piață sunt în jur de 4 lei; prunele vin din Grecia, la 8,99 lei/kg,  portocalele vin din Zimbabwe cu 3,99 lei/kg, castraveții și roșiile din Turcia, ardeiul gras roșu din Olanda, iar usturoiul tocmai din China, ambalat la săculeți de 250 grame care costă 6,49 lei, sau la kilogram cu prețul de 20,49 lei!

La dulciuri românești, prețuri speciale!

Nu spunem că Mega Image-ul are cele mai mici prețuri, pentru că nu putem compara hypermarketurile și puterea lor de cumpărare cu un lanț de mici magazine “de colț”. Spunem doar că, spre deosebire de multe hypermarketuri, magazinele Mega Image mizează pe produse tradiționale.

Câteva exemple:

  • Ciocolata Făgăraș este la promoție 0,59 lei
  • Halva Feleacul, 400 grame, 5,69 lei
  • Alka, Prăjitura casei, 300 grame, cu 10% reducere, 5,34 lei
  • Rostar, Biscuiți Petit Beurre, 300 grame, 3,90 lei

Și toate acestea sunt semnalizate și în pliantele pe care le oferă!

Lactatele Napolact PUR ȘI SIMPLU, cu raft dedicat

Noi știm că multe dintre așezările din magazine sunt strategii de marketing și plasare de produs, dar nu putem decât să ne bucurăm când vedem producătorii români amplasați mai bine decât cei internaționale, care au prețuri duble.

Astfel, Napolactul are stand dedicat produselor din lapte PUR ȘI SIMPLU: sana, chefir și lapte bătut, la un MEGA PREȚ.

Mezelurile românești, promovate în pliante

Și în pliante am găsit produse românești bine promovate: Agricola, Meda, Matache Măcelaru și Cris-Tim ocupă o pagină întreagă în revista lor cu ofertele săptămânii, iar prețurile afișate sunt cu reduceri de la 10% până  la 25%.

Citește și Susținem producătorul român! La Cora se vând ardei din Albania

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă

Menționare*** Până la această ora reprezentanții Mega Image nu au răspuns mailului în care ceream informații despre posibile campanii/reduceri la produse românești, dedicate zilei de 1 Decembrie.