În bucătărie

Tort de post cu ananas. Rețeta simplă cu 5 ingrediente

Chiar dacă este post, un tort delicios poate oricând să fie preparat folosind ingrediente simple și ușor de găsit în magazine. O variantă pentru a vă îndulci în aceste zile este tortul cu ananas, o prăjitură de post cu o rețetă ușoară și rapidă.

Ingrediente pentru tortul de post cu ananas

  • o conservă ananas felii + o conservă ananas bucăţi
  • 280 g făină
  • 200 g zahăr brun
  • o lingură margarină vegetală
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Cum se prepară tortul de post cu ananas

Se tapetează o tavă de tort cu o lingură de ulei şi 2-3 linguri de zahăr brun. Deasupra stratului de zahăr, se aşează feliile de ananas, scrie retetepractice.ro.

Se amestecă făina cu zahărul rămas şi praful de copt, apoi se mixează conserva de ananas bucăţi (cu tot cu suc) cu ingredientele uscate.

Compoziția se toarnă în tavă, peste feliile de ananas şi se dă tortul de post la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade sau până când desertul trece testul scobitorii şi se rumeneşte.