La dietă

Trei diete cu citrice pentru a slăbi rapid

Dietele cu citrice sunt cunoscute încă din secolul XIV de pe vremea regelui Soare, Ludovic al XIV-LEA, atunci când curtezanele regelui obişnuiau să consume zilnic 12 portocale pentru menţinerea frumuseţii și a supleței. Echipa SUPER-HRANA.RO vă prezintă trei diete cu citrice indicate în orice anotimp.

Dieta cu portocale

Dieta cu portocale aduce un aport de 1200 de calorii într-un interval de 24 ore, nu încetineşte metabolismul şi vă ajută să scăpaţi de 8-10 kg în trei săptămâni. Un consum de portocale asociat cu proteine de origine animală, vă ajută să scăpaţi de grăsimi. Ca şi dezavantaj, în cadrul unei diete cu portocale, dacă sunteţi susceptibili la alergii, portocalele sunt contraindicate deoarece au un potenţial alergenic ridicat.

Pentru dieta cu portocale, în prima săptămână,  este indicat să consumaţi o portocală la trei ore, un kilogram de fructe pe zi. Puteţi consuma şi ouă fierte, dar şi lichide, minim 2 litri pe zi.

Pentru a doua săptămână de dietă,  este indicat să consumaţi în continuare un kilogram de portocale pe zi, doi litri de apă, dar puteţi adăuga şi cereale integrale precum hrişcă, ovăz, mei, în cantităţile pe care le doriţi.

Pentru a treia săptămână, continuaţi să consumaţi un kilogram de portocale pe zi, dar şi cantitatea de apă de minim doi litri, însă înlocuiţi cerealele integrale cu legume şi fructe. Legumele le puteţi consuma fierte, la cuptor sau la abur, în ce cantitate doriţi.

Dieta poate fi urmată de două ori pe an, nu este indicat să faceţi exces.

Dieta cu grapefruit

Grapefruitul conţine enzima ce ajută la arderea grăsimilor, dar ajută şi la reducerea şi absorbţia amidonului şi zahărului din orgaism. Fructul are un indice glicemic redus de 30, în acest fel, metabolismul poate să ardă grăsimile.

Dieta cu grapefruit la micul dejun – consumaţi jumătate de fruct sau 120 de ml de suc  de grapefruit neîndulcit, puteţi consuma şi două ouă fierte, sau două felii de şuncă.

Prânz – jumătate de grapefruit sau 120 ml de suc neîndulcit, puteţi adăuga şi o salată de legume sau carne slabă.

Cină –  continuaţi cu o jumătate de grapefruit sau 120 ml suc, legume făcute în unt şi carne slabă, puteţi consuma carne de peşte.

Deşi este un aliment indicat pentru curele de slăbire, grapefruitul trebuie consumat cu moderaţie.

Dieta cu salată de citrice pentru detox

Citricele sunt o sursă bogată de vitamine, iar o dietă cu salată de citrice aduce aportul necesar organismului în fiecare anotimp.

Meniul unei diete cu citrice trebuie să fie compus din

Mic dejun – ceai de mentă şi salată de citrice.

Ca şi gustare puteţi consuma un pahar de suc de portocale proaspăt stoarse.

Prânz – ceai de mentă şi salată de citrice. Pentru salată puteţi folosi ce fructe vă plac, portocale, grapefruit, mandarine, lime. Puteţi adăuga şi o picătură de miere lichidă şi câteva nuci tăiate subţire.

Cină – este compusă din aceleaşi preparate- o cană de ceai de mentă şi o salată de citrice.

Această dietă este indicată, dar pe termen scurt. O puteţi repeta ori de câte ori simţiti nevoia de detoxifiere.

Text: Camelia Diaconu