Trei rețete de maioneză de post – simplă, cu muștar și cu cartofi
Chiar dacă am intrat în Postul Crăciunului, creștinii ortodocși nu trebuie să renunțe la unul dintre preparatele care dă cel mai bun gust salatelor de sezon: maioneza.
Super-Hrana.ro vă prezintă trei rețete de maioneză de post ușor de preparat, cu ingrediente pe care le aveți la îndemână și care nu vă încarcă bugetul de cumpărături.
Maioneza simplă de post
Ingrediente
- două cești de apă
- două linguri de făină
- 4-5 linguri de ulei
- zeama de la o lămâie
- un pic de apă rece
- sare și piper
Preparare: Se pune făina cu apa caldă la fiert și se amestecă încontinuu până devine o cremă groasă. După ce se răcește, se amestecă cu mixerul, adăugându-se pe rând sarea, puțin câte puțin, și alternativ uleiul și zeama de lămâie. Pe parcurs se adaugă puțină apă rece. La sfârșit se potrivește de sare și piper.
Maioneza de post cu muștar
Ingrediente
- trei linguri de muștar
- 100 ml de ulei
- oțet
Preparare: Muștarul se subțiază cu puțin oțet, apoi se adaugă treptat uleiul, frecând încontinuu. La acest sos se poate adăuga o linguriță de zahăr.
Maioneza de post cu cartofi
Ingrediente
- doi cartofi
- o ceașcă de ulei
- zeama de la o lămâie
- muștar
- sare și piper
Preparare: Cartofii se curăță, se fierb foarte bine în apă cu sare. După ce au fiert, cartofii puțin călduți se fărâmă și se adaugă puțin câte puțin uleiul, zeama de lămâie și muștarul. Se potrivește de sare și piper. În loc de cartofi se poate folosi o țelină mare.
Foto: www.foodwellsaid.com
Sursa: Mâncăruri de post – rețete culese din mănăstirile românești, Editura Sophia, 2016