În bucătărieSpecial

Voi cu ce îl așteptați pe Moșul? 3 rețete de biscuiți și fursecuri simplu de făcut împreună cu copiii

FURSECURI ȘI BISCUIȚI PENTRU MOȘ CRĂCIUN! Tradiția spune că Moș Crăciun se lasă așteptat un an întreg, dar vine doar la copiii cuminți care îl așteaptă cu ceva bun. SUPER-HRANA.RO vă ajută cu câteva rețete de biscuiți și fursecuri, ușor de făcut împreună cu copiii, în ziua de Ajun.

Biscuiți în formă de bradbiscuiti-brad

Pentru biscuiți

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 80 grame zahăr
  • 1 fiolă esență vanilie
  • 100 grame unt
  • 200 grame făină albă

Pentru decorațiuni

  • Frișcă
  • Colorant alimentar verde
  • Întăritor de frișcă
  • Bombonele mici, comestibile

Separați albușurile de gălbenușuri, lăsați untul să se topească ușor la temperatura camerei, puneți zahărul și vanilia peste ele și amestecați cu mixerul. Introduceți treptat câte o lingură de făină, până o încorporați pe toată. Faceți din umplutura moale, lipicioasă, biscuiți rotunzi, de mărimi diferite. Puneți pe hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit și lăsați la 180 de grade timp de 10-15 minute.

Cumpărați colorant alimentar și adăugați-l în frișca întărită cu întăritor. Puneți biscuitul mare, un rând de friscă verde, apoi biscuitul mijlociu și un alt rând de frișcă verde, biscuitul mic, iar în vârf ornați cu frișcă verde și bombonele mici, comestibile.

Turtă dulce haioasă

Inturta-dulcegrediente

  • 4 ouă
  • 200 grame zahăr pudră
  • 9 linguri de miere
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu 2 linguri de oțet
  • 1 linguriță pudră scorțișoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 500 grame făină albă

Bateți într-un bol 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri. Adăugați bicarbonatul stins în oțet, zahărul pudră și scorțișoara. Introduceți făina treptat, frământați până aluatul devine omogen, dar lipicios. Puneți făină pe masă și întindeți aluatul. Tăiați și faceți forme de stea, oameni de zăpadă, inimioare și fulgi. Băgați la cuptorul preîncălzit pentru 8-10 minute.

Fursecuri colorate

Ingrediente fursecuri

1biscuiti-colorati25 grame unt

40 grame zahăr pudră

1 esență de vanilie fiolă

150 grame făină albă

50 grame amidon alimentar

Pentru decorare

Câteva linguri de zahăr cristal

Colorant alimentar roșu și verde

Lăsați untul să se topească la temperatura camerei. Adăugați zahărul, esența, făina și amidonul și frământați bine. Le puneți pe masa presărată cu făină și tăiați cu paharul forme rotunde. Băgați la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute. Scoateți, lăsați 30 de minute să se răcească. Amestecași zahărul cristal cu colorantele și presărați amestecul peste biscuiți.

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă

Sursa foto: Pinterest