5 alimente anti-diabet
Unele alimente pot fi de ajutor în scăderea glicemiei și în reducerea poftei de mâncare, devenind astfel parte dintr-o dietă anti-diabet. Care sunt acestea, cum acționează mai exact și cum le putem introduce în meniul zilnic, citiți în articolul de mai jos.
Usturoiul, cel mai bun prieten al sănătății inimii
Un cățel mic de usturoi adăugat în felurile principale și chiar în salate, va avea efecte mari asupra sănătății dumneavoastră. Acesta conține numeroși compuși organo-sufluroși, printre care alicină și seleniu, care protejează ficatul și ajută la detoxifiere. Nutriționiștii afirmă că usturoiul este un bun reglator al glicemiei, întrucât stimulează producția pancreasului de insulină.
Spanacul e bogat în antioxidanți
Știați deja că spanacul conține fier, dar știați că are un conținut foarte bogat și de acid alfa-lipoic, un puternic antioxidant? Datorită acestui antioxidant, spanacul are rol de protecție a vederii și a vaselor sanguine. Mai mult, un consum adecvat, regulat, de spanac poate ajuta la regenerarea fibrelor nervoase și la metabolizarea zahărului.
Avocado reduce colesterolul “rău”
Fructul de avocado este o sursă de acizi grași mononesaturați, vitamine și minerale. Extrem de bogat în fibre solubile, avocado este un fruct anti-diabet, dar și anti-colesterol, pentru că are un conținut bogat de taninuri antioxidante, care inhibă apetitul și reduc nivelul colesterolului “rău” și al trigliceridelor.
Ovăzul, recomandat la micul-dejun
Și ovăzul este bogat în fibre solubile, de aceea îl recomandăm pentru micul-dejun. Conferă senzația de sațietate pentru mult timp, suprimă pofta de mâncare și conține trigonelină, o componentă care ajută metabolismul să regleze nivelul glicemiei în sânge.
Text: Cătălina Buzdun-Rafailă