Hrana ca stil de viațăÎn bucătărieVegetarian și vegan

Ce mănâncă azi de post Cristina Herea?

CRISTINA HEREA ȚINE POST! Postul este o bună ocazie pentru a vă detoxifia organismul cu ajutorul alimentelor uşoare şi sănătoase. Mai mult de atât, pentru un post corect trebuie să renunțați la fumat și alcool, așa că puteți privi postul ca pe o curățare periodică de tot ceea ce ne afectează starea de sănătate. SUPER-HRANA.RO a stat de vorbă cu Cristina Herea – jurnalistă, scriitoare și femeie de afaceri, şi a aflat ce consuma astăzi, în post.

“Alimentaţia joacă un rol foarte important pentru organism, eu mi-am dat seama atunci când am văzut ca încep să am probleme de sănătate din cauza unei alimentaţii dezechilibrate. Atunci a fost momentul în care am decis să spun stop alimentelor nepotrivite şi să încep să găsesc alternative sănătoase.

La mine mesele de post sunt întotdeauna diferite, în perioada postului puteţi încerca o multitudine de alimente care să vă echilibreze şi să vă ofere minerale, vitamine şi nutrienţi. Nu există diete sărace din acest punct de vedere” declară Cristina Herea.

Cristina Herea alege preparate light, pe bază de fructe și legume

Pentru micul dejun eu consum şi recomand  o banană sau chiar clătite din banane cu miere sau cu dulceaţă de afine. Clătitele sunt foarte simplu de făcut, din apă, puţină făină şi banane, nu este necesar să puneţi lapte sau alte ingrediente. Este o variantă care se gătește simplu şi rapid, dar care vă oferă saţietate.

Mai puteți încerca iaurt de soia alături de fulgi de ovăz, puteţi consuma avocado, sau budincă de ciocolată făcută din avocado. Aveţi nevoie de două fructe de avocado, trei sau  patru curmale, cacao pudră şi puţină apă, se poate folosi şi lapte vegetal. Se mixează toate ingredientele şi se obţine o pastă extraordinară.

La prânz puteţi consuma o varietate de supe. Supa-cremă de broccoli este foarte sănătoasă şi eu o includ foarte des în meniul meu, sau supa de linte alături de puţină pâine şi usturoi. Pasta de hummus cu susan este o alegere bună, ca şi garnitură puteţi face o salată verde cu roşii, castraveţi, lămâie şi rodii. Este un prânz excelent!

Pentru gustare, puteţi prepara acasă un mix de fructe cu miere. Puneţi un rând de miere şi un rând de fructe uscate, orice fructe care vă sunt pe plac, arahide, goji, portocală mărunţită, coajă de lămâie. Puteţi consuma câte o linguriţă de fiecare dată când aveţi poftă.

La fel şi sucul de morcovi sau ceaiul de ghimbir, și ele reprezintă o bună alegere bună atunci când vă doriţi o gustare.

Pentru cină recomand o mâncare uşoară, iar pentru faptul că sunt o mare iubitoare de salată, recomand toate tipurile de salată. Dacă sunteţi inventivi, puteţi face multe combinaţii gustoase de salate, sunt plăcute la gust şi nu creează probleme cu greutatea, atunci când vă doriţi să vă menţineţi în formă. Puteţi să vă inspiraţi din bucătăriile arăbeşti sau libaneze, acolo găsiţi întotdeauna preparate delicioase şi numai bune de consumat în perioada postului.

Mie îmi place foarte mult şi mâncarea de praz cu măsline negre, mâncarea de cartofi sau ciorba acrişoară de cartofi. Sunt preparate pe care le recomand pentru că sunt sănătoase, vă ajută să vă detoxifiaţi organismul şi nu vă creează probleme la nivelul digestiei” a încheiat Cristina Herea declarația pentru SUPER-HRANA.RO.

Citește și Iată recomandările de post de la Chef Rafa

Text: Camelia Diaconu