-La dietă

Cele mai eficiente diete de vară – de la regimul disociat la cura…cu înghețată!

Un trup sănătos este casa unui suflet și a unei minți sănătoase. Un motiv în plus pentru a avea grijă de vigoarea și, implicit, de suplețea ta este faptul că vara îți dorești să arăți mai bine ca oricând, deoarece e timpul rochiilor lejere, și al materialelor diafane.

E important ca atunci când slăbești să o faci inteligent, să nu te privezi în totalitate de micile plăceri și nici să nu te înfometezi sau să-ți lipsești corpul de vitaminele necesare.

Dieta disociată, 15-20 de kilograme pierdute în 90 de zile
Se spune că aceasta este una dintre cele mai sănătoase și mai benefice diete. Cu ajutorul ei se reglează metabolismul și presiunea arterială, ceea ce garantează menținerea masei corporale dupa încetarea ei. Regimul disociat presupune consumarea de alimente diferite, cu condiția să nu fie amestecate proteinele cu lipidele și glucidele. Disocierea se desfășoară astfel: prima zi este de proteine, a doua de legume, a treia de carbohidrați și a patra de fructe, reluându-se apoi în aceeași ordine. O dată pe lună este recomandată o zi numai cu apă, ceai sau cafea fără zahăr, care să urmeze după ziua de fructe și să se continue cu ziua de proteine.

Dieta mediteraneană, un stil de viață
Se știe că cei ce trăiesc în zona mediteraneană au unul dintre cele mai sănătoase regimuri de alimentație, așa că, dacă poți face dintr-o dietă un stil de viață, ți-ai atins scopul. În cadrul acesteia, poți consuma zilnic salate, fructe proaspete, cartofi, orez sălbatic, cereale integrale, paste, ulei de măsline și legume crude. Micul dejun se compune din fructe de sezon, cafea, o felie de pâine cu miere și puțina brânză dulce. Lactatele sunt recomandate la micul dejun, în timp ce peștele și carnea de pui trebuie gătite la grătar sau la aburi și servite alături de salate sau orez integral, la prânz sau cină.

Dieta grupelor de sânge previne afecțiunile
Te-ai gândit vreodată că între grupa sanguină și alimentele pe care le consumi se produce o reacție chimică ce modifică celulele din organism? Dieta grupelor sanguine pleacă tocmai de la acest principiu și recomandă patru stiluri de alimentație diferite. Astfel, pentru grupa 0 se recomandă sportul intens, proteinele animale și fructele de mare, dar se limitează lactatele și cerealele. Grupa A se asociază alimentelor proaspete și vegetalelor, dar și lactatelor slabe în grăsimi. Posesorii grupei de sânge B sunt cei mai rezistenți, așa că ei au voie să mănânce orice aliment de bază: lactate, legume verzi, carne slabă sau fructe. Dacă grupa ta este AB, carnea nu este prietenul tău, dar te poți alia cu legumele. Poți preveni cu o astfel de dietă bolile de inimă, cancerul și anemia.

fulg_de_nea3

Dieta cu înghețată
Cu toate legumele și fructele proaspete la îndemână, vara e cel mai indicat moment al anului pentru a începe o dietă, așa că e timpul să profiți. Dacă nu poți renunța definitiv la desertul zilnic, specialiștii îți propun o dietă care îți permite să mănânci câte o înghețată pe zi, timp de 7 zile. Rezultatul: 2 kg îndepărtate fără frustrări. Pentru acest regim se recomandă o înghețată hipocalorică, de preferat din fructe sau fructe-iaurt, cum sunt cele de la Alpin.
Ai grijă, însă, că o cutie de înghețată de 1.000 ml trebuie să îți ajungă cele 7 zile.
Fii atent să nu consumi mai mult de 1.300 de calorii pe zi. Micul dejun poate fi compus din ceai sau cafea și cereale cu lapte. Pe parcursul zilei se consumă 50 g carne de pește sau carne albă la masa de prânz; salatele și legumele asezonate cu ulei de măsline sunt permise la orice masă, iar fructele sunt permise doar în afara micului dejun, ca gustări.

Înainte de a alege o dietă, informează-te temeinic, și include în viața ta sportul și voia bună. Pentru restul, înarmează-te cu voință!

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă