-În bucătărie

Cum se prepară cea mai fragedă friptură de vită! Secretul? Un strat de sare!

Prepararea unei fripturi fragede din carne de vită este acțiunea care dă, de cele mai multe ori, bătăi de cap celor care au nevoie să mai descopere din tainele bucătăriei. Carnea de vită este una dintre cele mai pretențioase, dacă nu știi cum să o frăgezești, astfel încât să nu fie tare când o pui în farfurie.

Indiferent că este preparată la grătar sau la cuptor, pentru carnea de vită există câteva trucuri care să o facă gustoasă și cu o consistență moale, numai bună de mâncat.

Chiar dacă pentru preparat este ales antricot sau vrăbioară, sfaturile bucătarilor nu diferă foarte mult, potrivit retetepractice.ro.

  • Friptura se acoperă cu sare de mare, care are rolul de a deshidrata fibra, iar la final să devină mult mai fragedă decât dacă ar fi fost preparată fără sare.
  • Carnea se va lăsa la temperatura camerei câte 20 de minute pentru fiecare centimetru de grosime. Spre exemplu, dacă friptura are 3 centimetri grosime, va fi lăsată acoperită cu sare, la temperatura camerei 60 de minute, adică o oră.
  • Următorul pas va fi clătirea cu apă a cărnii, fără a fi ținută prea mult sub jetul de apă.
  • La final, va fi asezonată cu ierburi, sosuri și condimente după gust. Se așează direct pe grătar sau se dă la cuptor.

Friptura de vită, de regulă, nu trebuie gătită prea tare. Bineînțeles că fiecare o poate găti după propriul gust, însă dacă este ținută prea mult timp la cuptor sau pe grătar își pierde din sucul propriu și poate deveni uscată.