-

Fabrica de ciocolată Kandia se închide tempoar din cauza noului coronavirus!

Fabrica de ciocoloată Kandia (foto: Business Magazin)

O cunoscută fabrică de ciolocată din România se închide pentru o perioadă nedeterminată din cauza noului coronavirus care a afectat o parte din angajați. Compania Kandia transmite că a închis momentan frabrica, după ce un număr de 20 de angajați au fost infectați cu noul virus Covid-19. Reprezentanţii Kandia dat asigurări că toate produsele companiei sunt sigure.

„Am luat extrem de rapid toate măsurile necesare, astfel încât angajaţii depistaţi pozitiv să fie izolaţi la domiciliu, conform protocolului medical actual. În plus, am luat legătura cu autorităţile şi am anunţat această situaţie, astfel încât toţi contacţii direcţi ai angajaţilor depistaţi pozitiv să fie anunţaţi şi să ne asigurăm că sunt respectate toate regulile de autoizolare. Dorim să menţionăm că niciunul dintre angajaţii depistaţi pozitiv nu a intrat în contact cu produsele companiei. Din respect faţă de procedurile în vigoare şi acţionând preventiv pentru a limita orice posibilă răspândire a virusului,am decis să închidem momentan fabrica şi să testăm toţi angajaţii companiei”, se precizează în informarea companiei Kandia, preluată de G4media.ro.

Reprezentanţii Kandia au mai transmis că în acest moment continuă procedura de dezinfectare a tuturos spațiilor din incinta fabricii.

„Continuăm să dezinfectăm conform procedurilor interne, zilnic, toate spaţiile de producţie, vestiare, cantine şi toaletele folosite de angajaţii noştri din producţie. Igienizăm prin nebulizare toate spaţiile de producţie şi traseele utilizate de angajaţii noştri din producţie. Încă de la începutul pandemiei, am fost încontinuu preocupaţi de asigurarea unui mediu de lucru şi a unui climat de producţie care să ofere maxim de siguranţă. În plus, accesul în companie (fabrică şi birouri) a fost permis numai pe baza controlului de temperatură. Am modificat fluxurile tehnologice astfel încât să existe o distanţă de minim doi metri între persoane, iar acolo unde nu a fost posibilă distanţarea fizică din cauza procesului tehnologic au fost instalate bariere impermeabile conform recomandări OMS”, mai transmit reprezentanții companiei.