-În bucătărieSpecial

INGREDIENTUL SECRET de la Electrolux: OUL. Câte ouă ar trebui să mâncăm PE SĂPTĂMÂNĂ și cum este CEL MAI SĂNĂTOS să îl gătim?

Furnizor ales de 50% dintre chefii europeni cu Stele Michelin, Electrolux continuă seria The Secret Ingredient, împărtășind sfaturi simple care să te ajute să realizezi la tine acasă feluri de mâncare la standardele unui restaurant.

„De multe ori neglijat, oul este un ingredient-cheie în bucătărie, prezent în foarte multe preparate, pentru că este versatil și sănătos deopotrivă. Astfel, acesta reprezintă o bună opțiune de mic-dejun, poate fi integrat în rețete de aperitiv, feluri principale sau deserturi. Noi am pregătit o serie de informații și de rețete, pregătite folosind gama de plite încorporabile și cuptoarele cu abur de la Electrolux, care să pună în valoare ingredientul secret.”, spune Carmen Georgescu, Marketing and Communication Manager, Electrolux Romania.

Cu aproape 100 de ani de experiență culinară, realizând aparatură profesională pentru chefii de top ai Europei, Electrolux continuă Ingredientul Secret – o platformă creată cu scopul de a extinde posibilitățile culinare în bucătăriile casnice. Această platformă furnizează indicii, sfaturi și tehnici strânse în colaborare cu chefi de top, dar și cu bloggeri culinari. Oul, ingredientul secret al acestei luni, dă oricărui preparat rumenit la cuptor consistență moale și pufoasă și, gătit corect, aduce numai beneficii pentru sănătate.

Ce nu știai despre ouă

Prospețimea oului poate fi determinată după culoarea și consistența albușului și gălbenușului. Un albuș tulbure indică faptul că oul este foarte proaspăt, unul transparent înseamnă că are o vechime moderată, dar poate fi consumat, iar cel cu nuanțe de roz indică faptul că oul este vechi și nu trebuie consumat.

Pentru a vedea dacă un ou este fiert, îl poți roti. Dacă oul se învârte cu ușurință, atunci el este bine făcut. Dacă are o viteză mică la rotire, atunci mai trebuie lăsat la fiert.

Este recomandat ca oul să fie consumat moale sau poșat, pentru că atunci i se păstrează toți nutrienții și toate proprietățile.

Recomandarea medicilor este să consumi 3-4 ouă pe săptămână, deoarece ultimele studii au arătat că oul poate stimula ficatul să produca o cantitate mai mare de colesterol endogen, bun pentru organism.

Cuptoarele cu abur și plitele cu inducție de la Electrolux te vor ajuta să dai un plus de savoare fiecărui preparat pe bază de ou, indiferent că este vorba despre o simplă omletă sau chiar un burger cu ou poșat.

Text: Cătălina Buzdun