Lămâile ajută la curățarea căilore renale, scăzând riscul infecțiilor
Banalele lămâi, atât de ușor de procurat, sunt adevarați aliați ai adepților unei alimentații corespunzătoare. Lămâia are rol diuretic și permite curățarea căilor renale și a vezicii urinare, scăzând, astfel, riscul infecțiilor urinare.
Lămâia are un conținut ridicat de potasiu
Acestea pot fi cumpărate în diverse stadii de creștere, verzi sau galbene și sunt cunoscute datorită concentrației de vitamina C. Puțini știu că o jumătate de lămâine stoarsă într-o cană cu apă călâie are un conținut însemnat de potasiu, util în stimularea activității cerebrale sau în controlul presiunii arteriale.
Sucul de lămâie, de exemplu, contribuie la scăderea colesterolului din sânge și îmbunătățește circulația sângelui. De asemenea, pus în ceaiuri, sucul de lămâie ajută moleculele din apă să fie absorbite mai ușor. Vitamina C conținută de lămâile verzi sau galbene are și proprietăți cosmetice. Acidul citric e transformat de organism în săruri ale acidului citric, ajutând, astfel, la o mai bună funcționare a celulelor.
Concentratele citrice sunt o capcană
Pe piață există, diverse „capcane” la care trebuie să fim atenți. Așa pot fi considarate concentratele citrice. Pe etichetele acestor produse se specifică faptul că printre ingrediente „conțin suc de lămâie”. În realitate, compoziția constă în apă dedurizată, conservanți, precum E211, adică benzoat de sodiu, considerat periculos.
De asemenea, mai există și berile „de vară”, cu lămâie, în compoziția acestora regăsindu-se de fapt citronada chimică, adică sirop de glucoză, fructoză de grâu, arome și coloranți din lămâie.