Hrana ca stil de viață

”Lecția de vin” ar putea ajunge în curricula elevilor de liceu

Organizațiile profesionale ale viticultorilor fac demersuri la Ministerul Educației pentru ca în licee să fie introduse cursuri privind consumul moderat de vin, măsură care există deja în unele țări europene, a declarat recent directorul general al Organizației Interprofesionale Vitivinicole, Emil Dumitru.

”Am avut niște discuții cu domnii profesori de la Academia de Științe Agricole și Silvice, astfel încât pentru elevii de liceu să introducem un modul de curs prin care la dirigenție să i se explice copilului ce înseamnă vinul, cum poate fi consumat, cum poate fi asociat cu gastronomia și așa mai departe”, a spus Dumitru. El a afirmat că își dorește ca în cluburi tinerii să nu mai bea băuturi energizante cu whisky, ci să consume vin cu moderație.

”În curricula școlară ar trebui să avem o discuție foarte serioasă de educare a tinerilor în a consuma cu moderație vin. România, dacă și-ar face un impact economic pe ce înseamnă cheltuirea pe sănătate cu tot felul de boli incidente cardiovasculare, va constata că mai mulți bani consumă să trateze în loc să prevină. (…) Îmi doresc foarte mult să văd tinerii în cluburi care nu mai consumă energizant cu whisky, ci consumă un vin”, a mai spus Emil Dumitru, citat de Mediafax.