AutenticCa la bunicaCe și cum cumpărămNou pe piață

MAGAZIN 100% ROMÂNESC LA ALBA – IULIA, o premieră în România

MAGAZIN 100% ROMÂNESC! Cooperativa Horticola Alba care este formată din peste 60 de producători locali din județele Alba, Cluj, Mures, Sibiu și Hunedoara, a inaugurat primul magazin în care pe rafturi au loc doar preparate românești, o premieră în România.

Magazinul Cooperativei Agricole Horticola Alba a fost inaugurat la Alba Iulia în prezența fermierilor care comercializează aici de la brânzeturi proaspete sau maturate și lactate, la pâine și produse de panificație, împreună cu fructe și legume românești sau chiar gemuri și dulcețuri.

Unitatea se bucură și de parteneriatul cu Centrul de procesare a legumelor și fructelor de la Saschiz, jud. Mureș, aflat sub înaltul patronaj al Prințului Charles, cunoscut promotor al biodiversității din România

Despre Cooperativa Agricolă Horticola Alba

Cooperativa Agricolă Horticola Alba este formată din peste 60 de producători locali din județul Alba, Cluj, Mureș, Sibiu și Hunedoara, legumicultori și horticultori care împreuna administrează peste 500 hectare de pământ cu un efectiv cuprins din peste 100 de capete de bovine, 100 de capete de porcine, peste 500 de ovine și 100 de capre, culturile (porumb, floarea soarelui, grâu, pepene galben, cartof, varză, mac, câpșuni, afine, ciuperci, roșii, castraveți, ridichi, ceapă verde, gulii, brocoli, țelină, morcov, fasole verde și boabe, salată verde și flori), dezvoltându-se atât afară, cât și în solarii (peste 50 de solarii asezate pe o suprafață de peste 4 hectare de pământ).

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă

 Sursa: agrointel.ro