Afaceri mari și miciDe-a gataHrana ca stil de viațăÎn bucătărieSpecial

Mon Paris sărbătorește românește! Idei de meniu pentru 1 DECEMBRIE

Cheful de la Mon Paris, restaurant situat pe strada Mihai Eminescu, nr.118, ne recomanda ca, de Ziua Națională a României să alegem din meniul lor preparate tradiționale, cu specific românesc, sănătoase și aspectuoase. Mai jos aveți recomandările lui, precum și câteva rețete, dacă nu puteți ajunge în restaurant.

Să începem cu un aperitiv românesc

În restaurantul Mon Paris veți găsi platouri apetisante cu celebrele aperitive reci, dar și calde, consacrate să le spunem. Dacă, totuși, rămâneți acasă, cumpărați-vă telemea de vacă sau de oaie, cârnați de Pleșcoi, lebăr, jumări, ceapă roșie, salam de Sibiu și realizați singuri un antreu potrivit, având mare grijă la cantități, deoarece toate preparatele românești sunt grase.

Puteți încerca și o supă/ciorbă autentică

În ceea ce priveste supele, managerul restaurantului Mon Paris, Alexandra Dragne, ne propune supa de pui cu tăieței, ciorba de burta sau ciorba de văcsupadetaieteiuță, preparate toate în stil românesc. SUPER-HRANA.RO vă sugerează și o rețetă de supă de pui cu tăieței, aveți nevoie de o bucată-două de piept de pui fiert, după ce se fierbe carnea, aăugați un morcov și un ardei roșu, strecurați supa printr-un tifon, iar la final mai puneți 10 minute pe aragaz, adăugați puțin borș și tăiețeii care vor fierbe rapid. Cu carnea fiartă puteți găti alt preparat, de exemplu un sos.

Pentru felul 2 restaurantul vă așteaptă cu carne la grătar și varză călită

La felul doi putem alege din meniul restaurantului o varză călită însoțită fie de un cotlet de porc cu os grill, fie de ceafă de porc grill. Pentru acasă vă recomandăm un piept de pui sau mușchiuleț la grătar sau cuptor, însoțit de un piure de cartofi și morcovi, care se face simplu și rapid.

Desertul copilăriei, doar la Mon Parisdesertul-copilariei-prune-cu-nuci

La capitolul dulcuri, recomandarea este Desertul copilăriei, care este și prăjitura casei la Mon Paris și este preparat din prune și nuci. Așa că dacă nu reușiți să plecați la bunica, la țară, de 1 decembrie puteți simți gustul copilăriei la Mon
Paris, în mijlocul Bucureștiului. Acasă vă recomandăm ceva mai simplu, mai ușor de realizat și la fel de tradițional: gogoși! Pot fi rotunde, făcute cu lingura, grecești, cu zahăr, langoși sau umplute cu gem/ciocolată. Toate vor fi delicioase în compania potrivită.

Vă dorim poftă mare și distracție plăcută, oriunde ați alege să petreceți Ziua Națională!

Citește și Prăjituri de post de la Adore Cakes

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă

Surse foto: Restaurantul Mon Paris