În bucătărie

Opt rețete simple cu resturile de la friptura de pui

Foto: Retete practice

Se întâmplă de multe ori ca atunci când gătești un pui să rămână o cantitate semnificativă pe care încă o mai poţi servi, dar pe care nu o mai doreşte nimeni. Există însă modalităţi prin care să transformi mâncarea rămasă în noi preparate culinare, pe care familia ta le poate servi cu plăcere.

Iată deci ce mâncăruri poți face din resturile de la puiul prăjit:

  1. Supă cu pui: dacă ai bucăți de friptură de pui îți va fi foarte ușor să adaugi legume, ghimbir și pătrunjel pentru a obține o supă consistentă, perfectă pentru anotimpul rece care tocmai a venit.

2.  Fasole fiartă cu pui: combină boabe de fasole albă sau neagră cu friptura de pui rămasă și vei obține mix de fibre și proteine care îți dă multă energie, indiferent cât de multe probleme ai de rezolvat.

3. Salată cu pui: carnea de pui rămasă poate fi amestecată cu frunze de salată, roşii, ouă fierte, bucăţi de avocado, ardei gras, ceapă, bacon şi brânză. Ca sos, se realizează un dressing din suc de lămâie, coajă de lamâie, coriandru, maioneză, sare, piper şi smântână.

4. Sandvișuri cu pui:  friptura rămasă se combină cu felii de pâine integrală, muștar Dijon, frunze de salată verde, felii de roșii și puțin ulei de măsline pentru a obține un sandviș delicios.

5. Orez cu pui: câteva bucăți de pui adăugate în orez reprezintă combinația perfectă. Pe lângă gustul delicios obții și o masă copioasă care te va ajuta să îți ții apetitul sub control câteva ore bune.

6. Plăcinte cu pui: carnea de pui se potrivește de minune la umpluturi și dă un gust deosebit plăcintelor. Poți amesteca ceapă, varză, ardei copt și carne de pui sau piure de fasole albă, friptură de pui, dovlecel, țelină și măsline. Dacă îți dorești un gust specific preparatelor din bucătăria asiatică poți rumeni carnea de pui în ulei de susan, înainte de a o folosi.

7. Pizza cu pui: bucățile de pui pot înlocui cu succes salamul. Poți obține astfel o pizza mai sănătoasă, cu un blat din făină integrală și un topping format din măsline negre, ardei gras, ceapă, usturoi verde, oregano, cubulețe de friptură de curcan și pastă din roșii coapte.

8. Paste cu pui: bucățile de pui tăiate cubulețe sunt ingredientul ideal pentru a pregăti paste rapid. Combină carnea și pastele cu un sos pregătit de tine, din bulion de roșii, brânză de capră rasă, oregano, măghiran și ulei de măsline extravirgin.