-HorecaREDESCHIDEȚI HORECA!

Orban se întâlnește cu HORECA: ”Am cerut o evaluare privind redeschiderea restaurantelor în interior!”

Semnal bun pentru industria ospitalității! Autoritățile se gândesc serios la redeschiderea restaurantelor în interior, după ce anterior chiar prim-ministrul Ludovic Orban refuzase orice discuție pe această temă, până când numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 din țară nu va fi pe o treaptă descendentă.

Cu toate acestea, după acțiunea de protest de săptămâna trecută a celor din HORECA, Ludovic Orban a spus astăzi, luni – 24 august, că va analiza împreună cu reprezentanții din industrie, redeschiderea restaurantelor, potrivit stiripesurse.ro.

“Am solicitat Grupului de suport tehnico-științific să analizeze posibilitatea reluării activității în spatii închise, în restaurante. Aștept o evaluare și apoi luăm decizia”, a spus Orban.

Șeful Executivului a anunțat că se gândește la această relaxare: ”Săptămâna aceasta discut cu HORECA”. “În cursul acestei săptămâni va trebui să luăm o decizie pentru că se termină sezonul estival, perioada în care oamenii pot sta pe terase. De exemplu, la munte e greu să serveşti micul dejun pe terasă. E o temperatură scăzută şi va trebui să evaluăm şi să luăm nişte decizii”, a mai afirmat Orban.