De la alțiiDe-a gataNou pe piață

Preparatele din peşte se mănâncă la Chefs Experience, în zilele în care ne permite postul

Postul Crăciunului presupune restricţii alimentare, printre aceste restricţii se află și carnea, dar și peștele, dar totuși avem noroc cu zilele de “dezlegare la pește”, care în postul Crăciunului sunt mai multe decât în postul Paștelui, din fericire. Echipa SUPER-HRANA.RO a stat de vorbă cu Chef Maria Burlacu, de la restaurantul Chefs Experience şi vă recomandă preparate pe care le puteţi consuma în exclusivitate în fiecare marţi în restaurant.

 În fiecare săptămână, în ziua de marţi, la Chefs Experience în cadrul evenimentului “Meet the makers – fish & wine” vă puteţi bucura de preparate exclusiviste din peşte şi fructe de mare pregătite de cei mai iscusiţi chefi.

Calcanul face parte din categoria peştilor turtiţi, cu corpul plat, poate ajunge până la o lungime de un metru şi la o greutate de 20 de kilograme, fiind de asemenea considerat cel mai gustos peşte din această categorie.

„În restaurantul Chefs Experience puteţi servi calcan în fiecare marţi,  noi îl cumpărăm proaspăt, întreg şi îl filetăm aici, niciodată nu îl cumpărăm congelat. Se găteşte la cuptor timp de 7-8 minute alături de ulei de măsline extra virgin, capere, roşii cherry la o temperatură de 190 de grade. Se serveşte alături de o garnitură de sparanghel sote şi piure de morcovi şi un sos de prosecco.

Acest preparat este recomandat şi datorită faptului că are puţine calorii şi dintr-o porţie de 100 de grame de peşte, puteţi să vă luaţi o cantitate de 20 de grame de proteine şi 4 grame de grăsimi, conţine 120 de calorii per porţie, puteţi consuma şi două porţii la o masă pentru că nu presupune niciun risc pentru greutate.

Bineînteles, pe lângă preparatul din calcan, în meniul restaurantului găsiţi o mulţime de preparate din peşte sau fructe de mare cum ar fi tagliatelle cu somon, tartar de somon, red mullet cu piure de mazăre, roşii cherry şi spanac, creveţi sălbatici de Argentina, tentacule de calamar la grătar ori risotto cu tentacule de calamar”, încheie declaraţia pentru SUPER-HRANA.RO Chef Maria Burlacu.

Citește și Cum arată un meniu de post făcut de Chef Maria Burlacu

Text: Camelia Diaconu