-EMISIUNE RTVSpecialVideo

Video: Recomandarea lui Chef Sidia Sissoko – Rață confiată cu salată de sfeclă roșie și galbenă

Rața confiată, mai exact pulpa confiată de rață, este una dintre rețele preferate de Chef Sidia Sissoko. Acesta propune acest preparat pentru ocaziile speciale întrucât rețeta necesită un timp mai îndelungat în care carnea trebuie să stea la cuptor, după cum a explicat cunoscutul chef în cadrul emisiunii Super-Hrana de la România TV.

”Aș plasa această rețetă între ceva sofisticat, dar și ceva simplu, ușor de gătit. Se ia pulpa de rață, se pune în untură și se pune la cuptor cu totul timp de nouă ore, la 90 de grade Celsius. Trebuie un pic de răbdare, trebuie să îi dăm timp să se exprime”, a vorbit Chef Sidia Sissoko despre pulpa de rață confiată.

rata confiata

La un astfel de preparat ”ca la case mari”, unul dintre cei mai îndrăgiți concurenți de la concursul Masterchef (PRO TV) recomandă un piure delicat, de morcov și cartofi, cu puțin unt, smântână, sare și piper. Savoarea poate fi dată de un sos special din sfeclă roșie cu mere, ghimbir, pere. ”Ne jucăm, dar mereu domolit, fără a exagera. Și puțin wassabi. Eu personal merg pe clasic căruia îi adaug un strop de modern. Modernul nu vine să se impune, e ca un baston pe care se sprijină bătrânul clasic”, explică Sissoko filozofia sa culinară.

”Alături se potrivește o salată cu legume uitate, precum topinamburul și sfecla galbenă. Avem și sfeclă roșie, toate fierte al dente, deci nu ca pentru piure. Am pus și nuci caramelizate și brânză de capră, pentru a completa o salată ce poate fi și un aperitiv delicios”, explică Chef Sidia Sissoko.

salata de sfecta rosie si galbena cu branza de capra

Chef Sidia Sissoko și-a deschis propriul restaurant: NORMA

Restaurantul Norma este locul în care Chef Sissoko a pus tot sufletul și pasiunea sa pentru gătit. Situat în București, într-o zonă discretă şi liniștită din Dorobanți, aducând o experienţă nouă, robustă şi inedită prin reţete şi condimente adunate din colţuri uitate ale lumii de Chef Sidia Sissoko, fost concurent Masterchef.

Emisiunea Super-Hrana – Ghidul dumneavoastră de cultură alimentară, se difuzează zilnic, de luni până vineri, de la ora 8:25, pe România TV!