Ce și cum cumpărămÎn spatele eticheteiSpecial

Redbull îți dă… probleme de sănătate! STUDIU – Cum acționează asupra corpului din oră în oră

REDBULL NE ÎMBOLNĂVEȘTE! Mai devreme luna asta a fost un studiu organizat de James Edgar McCutcheon, de la  Universitatea din Leicestercare, care anunța că adolescenții care consumă Redbull se confruntă cu aceleași efecte cu care se confruntă consumatorii de cocaină. Recent, alt studiu condus de faimosul doctor Stuart Farrimond, demonstrează cum afectează Redbull-ul organismul, timp de 24 de ore. SUPER-HRANA.RO vă dă toate detaliile.

La fel ca și drogurile de clasă înaltă, acest tip de băuturi energizante afectează balanța chimică a compoziției creierului, iar efectele unei SINGURE doze sunt devastatoare asupra întregului organism și se întind pe 12 zile.

Un infografic făcut de faimosul doctor cercetător Stuart Farrimond (realdoctorstu.com) ne arată clar, alb pe negru, cât de rău e să consumăm Redbull cu regularitate. Iată informațiile principale

LA 10 MINUTE DE LA CONSUMUL UNEI DOZE

Bătăile inimii se întețesc, iar presiunea sângelui crește considerabil. La un adult sănătos, poate că nu e o problemă, dar la un hipertensiv încep să apară factorii de risc.

DUPĂ 40 DE MINUTE

La băutorii de Redbull următoarele efecte încep să apară după 40 de minute, în timp ce la o persoană care consumă rar, ocazional încep chiar dupa 15 minte. Astfel, creierul este obligat de către substanțele nocive să gândească mai alert și să fie mai concentrat, proces care nu este natural.

DUPĂ 50 DE MINUTE DE LA CONSUM

Absorbția cafeinei este completă. Pupilele se dilată, tensiunea și presiunea sângelui cresc și mai tare, receptorii de adenosină sunt blocați. Cantitatea enormă de zahăr cauzează un atac de insulină, pancreasul este astfel afectat.

DUPĂ O ORĂ SAU DOUĂ

În funcție de cât este de obișnuit organismul cu acest abuz, după o oră sau două încep să apară efectele dependenței. Organismul începe să dea semne de oboseală, de lentoare, nivelul energiei este la minimum. De fapt, acum corpul începe să își revină la funcțiile normale.

DUPĂ 5-6 ORE

Nici acum cafeina nu este complet ieșită din sistem. Dacă între timp ați consumat cafea, ceai negru sau orice alt aliment care conține cofeină, cu atât mai mult cafeina va  rămîne în organism.

ÎNTRE 12-24 ORE DUPĂ CONSUM

Corpul și creierul încep să dea primele semne de dependență, se cere o altă doză. Vă puteți simți letargici, stresați, puteți experimenta constipații sau dureri de cap.

ÎNTRE 7-12 ZILE DUREAZĂ CA ORGANISMUL SĂ DEVINĂ DEPENDENT

Astfel, dacă ați consumat o doză de Redbull pe zi timp de 7-12 zile, rata de creștere a dozei este de 75%. Corpul devine tolerant, se obișnuiește cu abuzul substanțelor nocive, iar efectele de “aripi” nu se mai simt așa de intens, astfel creierul va induce nevoia de altă doză. 

ALTE PROBLEME PE CARE LE ÎNTÂLNIȚI DIN CAUZA CONSUMULUI DE BĂUTURI ENERGIZANTE

  • Redbull are un PH DE 3,3, asemănător cu cel al oțetului. Alăturat zaharurilor, este combinația perfectă care va strica smalțul dinților.
  • Cafeina în cantități mari nu mai lasă creierul să gândească creativ, conform altor studii.
  • Un om sănătos nu simte când are o creștere de glicemie, dar un bolnav de diabet de exeplu poate întâmpina probleme extrem de grave.
  • La copii și adolescenți poate cauza anxietate și tulburări de gândire deoarece cafeina se va elimina mult mai greu.

Citește și 1 din 3 europeni reduce carnea din alimentație

Text: Cătălina Buzdun-Rafailă