-De la alții

Republica Moldova va putea exporta carne de pui și ouă către România

Republica Moldova, la un pas de a exporta carne de pui și ouă către țările Uniunii Europene, inclusiv în România. Acest lucru va fi posibil datorită faptului că Laboratorul Centrului Republican de Diagnostic Veterinar, care a fost vizitat astăzi de ministrul Agriculturii Ioan Perju, a fost acreditat în conformitate cu standardele internaționale, ceea ce îi va permite eliberarea certificatelor pentru exportul cărnii de pui şi ouălor inclusiv pe piaţa Uniunii Europene.

Laboratorul a fost certificat pentru efectuarea a șase teste noi. Două dintre ele vizează inofensivitatea produselor alimentare, iar patru sănătatea animalelor. Șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a menționat că acreditarea noilor metode de testare le va permite fermierilor să majoreze volumul exporturilor, scrie ntv.md. 

Datele Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor arată că volumul ouălor produse în Republica Moldova depășește cu 10% consumul intern, ceea ce creează premise pentru export.

În ceea ce privește carnea de pasăre, producția internă a vecinilor noștri acoperă consumul intern doar în proporție de 90%, iar exporturi se realizează doar în țările arabe.