Rețetă simplă pentru plăcinta de dovleac cu foi de casă
Toamna și-a intrat oficial în drepturi, și deci nu putem rata un desert perfect pentru această perioadă precum clasica plăcintă de dovleac.
Plăcinta de dovleac este un preparat ușor de realizat, dar foarte gustos și aromat.
Rețetă plăcintă de dovleac cu foi de casă
Pentru 20 de porții de plăcintă de dovleac cu foi de casă, îți trebuie următoarele ingrediente: 500 g dovleac ras ( de preferat un dovleac mic), 200 g apa calduță, 4 linguri de untură, făină cât cuprinde, nucă marunțită, scorțișoară, 1 cană de zahar, zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se dă dovleacul pe răzătoare și se călește cu o cană de zahăr și 2 lingurițe de scorțișoară până când se evaporă zeama lăsată de el.
Se framanta aluatul: se pune într-un bol apă și untură și apoi se adaugă făină. Se frământă până nu mai este lipicios. Se împarte în 5-6 părți egale, în funcție de mărimea foilor.
Se presară din abundență făină pe blatul de lucru și deasupra foii și apoi se întinde cu făcălețul până când foile devin cât mai subțiri.
Se adaugă dovleacul călit pe foaia întinsă, apoi nuca, și se rulează. Se așează rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra, se pune din loc în loc untură cât o maslină și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade. Se lasă în cuptor până când se rumenește.
Când este gata, se porționează și se presară zahăr pudră din abundență.