-

S-a deschis o piață unde pot vinde numai micii producători locali!

Foto: ziuadevest.ro

O piață dedicată micilor producători locali a fost deschisă ca parte dintr-un program post-perioada de izolare cauzată de noul coronavirus. Noua piață a fost inaugurată în județul Timiș și este inclusă în programul OcroTim 2020, realizat de Consiliul Județean Timiș.

Este vorba despre piața micilor producători agricoli, care a fost inaugurată ieri, sâmbătă – 20 iunie, de la ora 10:00, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, potrivit ziuadevest.ro.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a apreciat că județul are cea mai mare suprafață agricolă din țară, dar din păcate producătorii se lovesc de birocrație și intermediari.

”Timișul are cea mai mare suprafață agricolă din țară – aproape 700.000 de ha. Avem zone unde legumicultura influențează economia locală, cum sunt Tomnatic, Lovrin, Vizejda, Gottlob, Jimbolia, Belinț sau Ciacova. Din păcate, sunt producători cinstiți care se lovesc de intermediari și de birocrație. Pentru toți aceștia la Tomnatic, CJT construiește primul centru public de legume și fructe, în valoare de aproape 5 milioane de euro. Va fi gata la finalul anului 2021”, a precizat Dobra.

Oficialul local a adăugat că până în viitorul apropiat are în vedere o înlesnire a întâlnirii dintre producători și cumpărători, prin această piață agricolă.

”Până atunci, nu stăm, ci intervenim cu o măsură tot în premieră după multe analize avute cu specialiștii din cadrul Grupului de Inițiativă Locală și cu producătorii agricoli. Astfel, în cadrul programului OroTim, lansăm Piața micilor producători la Muzeul satului din Timișoara, ca să îi ajutăm pe agricultori să își poată vinde producția, iar timișorenii să poată avea acces la produsele locale de calitate și proaspete. Fiecare producător va fi atent verificat, fiindcă nu vrem importuri. Pandemia COVID19 a afectat mult agricultura din Timiș, a blocat piața, producătorii nu au avut unde să își comercializeze produsele, iar veniturile lor au scăzut. Nu am vrut să lăsăm lucrurile așa, de aceea încercăm să rezolvăm situația și să îi ajutăm pe agricultori”, a adăugat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.