IMPORTANTNou pe piațăTradițional

Se deschide prima Brânzărie de stat unde fermierii sunt scutiți de chirie!

Brânzărie pentru producătorii români! Direcţia pentru Agricultură Județeană Sibiu anunţă deschiderea primei fromagerii din România, susţinută de stat! Magazinul de brânzeturi locale, după model francez, sprijinit de Ministerul Agriculturii, urmează să se deschidă, până la finalul anului, în centrul orașului Sibiu, o zonă recunoscută pentru produsele din lapte.

”Am vrut să fie ceva care să fie mai deosebit, mai elevat. (…) Sunt nişte proiecte ale Ministerului Agriculturii pe zone de producători, mi se pare că mai are Slatina pentru legume, mi se pare că mai are Tulcea pentru ce înseamnă peşte”, a declarat Nicolae Neamţiu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Sibiu, potrivit Agerpres.

Ionuț George Diaconeasa, consilier al ministrului Petre Daea, a anunțat pe pagina sa de Facebook că acest proiect face parte din demersurile Casei de Comerț Unirea de a sprijini producătorii locali.

“Da, prin Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea ne-am propus deschiderea unui punct de desfacere pentru brânzeturi din Sibiu, de la producătorii locali, cei prezenți în fiecare sâmbată la Piața Transilvania.
Telemea de Sibiu – produs protejat național, telemea din lapte de capră, specialități din lapte de vacă și bivoliță, Brânză de Burduf din Mărginimea Sibiului vor fi la raft!
Unde? În centrul Sibiului !
Când? În curând!
PS: Se va numi simplu, Brânzărie! pentru că aici veți găsi brânză din Sibiu în toate formele și etapele ei din procesul de preparare!”, a scris Ionuț George Diaconeasa.

Telemeaua de Sibiu nu va lipsi de la Brânzărie (foto: Facebook.com/Ionuț George Diaconeasa)

Magazinul, care va fi amenajat în centrul municipiului Sibiu, va găzdui producătorii de brânzeturi fără că aceștia să plătească niciun fel de chirie, întrucât chiria va fi suportată de Ministerul Agriculturii.

Direcţia Agricolă Sibiu intenţionează să ofere cumpărătorilor şi posibilitatea de a achiziţiona din cadrul magazinului şi vinuri locale, precum vinul de Apold, precum și salamul de Sibiu, chiar dacă acest mezel nu este produs în județul Sibiu.