Seva de mesteacăn susţine regenerarea celulară în organismul uman şi ajută în procesele de detoxifiere
Seva de measteacăn este o resursă naturală obţinută printr-o metodă care nu afectează arborii destinată consumului uman. Seva de mesteacăn este extrasă pe plantaţii din Ucraina de unde este şi importată, întrucât în România nu există culturi dedicate acestei activităţi. Elementele nutritive conţinute de această băutură i-au adus numele de „apă vie”.
Seva de mesteacăn a fost adusă pentru prima dată în România de ieșeanul Sorin Scalschi, cel care care are grijă ca românii să aibă acces la această băutură considerată de unii specialiști apă vie.
Conținut bogat în elemente esențiale organismului
Odată cu venirea primăverii, mesteacanul iese din starea vegetativă și începe să extragă apa din sol, pe care o combină cu elemente nutritive, formând seva.
“Seva de mesteacăn concentrează toate substanțele nutritive necesare creșterii arborelui, aminoacizi, glucoză, fructoză, vitamina C și multe minerale valoroase, calciu, fosfor, cupru, magneziu, potasiu, mangan, zinc, sodiu și fier. În afară de aceste elemente seva mai conține şi acizi organici, uleiuri esențiale, taninuri, saponine și substanțe biologic active. Practic tot ce e mai bun din arbore ajunge în sevă”, a declarat pentru Super-Hrana.ro Sorin Scalschi.
Contribuie la regenerarea celulară
Seva este substanța care ajută copacul în procesul de trecere de la iarnă la primăvară și este responsabilă de înnoirea celurară a arborelui de mesteacăn, ajutându-l să formeze frunze și ramuri noi.
“În cazul mesteacănului este vorba de existenţa unei forme deosebite de bioenergie, ce face ca seva să fie o “apă vie”, înzestrată cu capacitatea de a modifica starea energetică a organismului nostru. Tocmai de aceea, în urma curei cu sevă, puterea de regenerare celulară creşte simţitor”, ne-a vobit Sorin, despre principala caracteristică a sevei de mesteacăn.
Agent de detoxifiere eficient
Seva de mesteacăn este folosită în întreaga lume, fiind considerată un agent de detoxifiere de eficient care contribuie la buna funcționare a două organe vitale: ficatul și rinchii.
“Acţionează la nivelul ficatului, ajutând la captarea și neutralizarea deșeurilor toxice. La nivelul rinichilor, acest produs, permite filtrarea și eliminarea deșeurilor toxice prin tractul urinar. În afară sevei de mesteacăn, mai sunt foarte puține produse naturale care sunt capabile să susţină în același timp două sisteme de curățare și purificare a corpului. Din acest punct de vedere seva este căutată și apreciată la nivel intrenațional”, a adăugat ieșeanul.
Puternic efect diuretic
Poate cea mai importantă acțiune a sevei de mesteacăn este cea pe care o exercită asupra rinichilor. “La nivelul rinichilor exercită un puternic efect diuretic, fiind recomadată persoanelor care suferă de probleme la rinchi. Consumul regulat de sevă de mesteacăn contribuie la stimularea activității rinchilor, promovează excreția acidului uric și mărește diureza. Toate aceste beneficii se datorează principiilor active din sevă, cu proprietăți tonice și antiseptice care acționează la nivelul aparatului renal și urinar”, ne-a explicat Sorin Scalschi..
Benefică în curele de slăbire
Datorită puternicului efect antioxidant, dar și pentru că are puține calorii, seva de mesteacăn este recomandată a fi utilizată în curele de slăbire. “100 ml de sevă de mesteacăn au 3,6 kcalorii. Fiind o sursă naturală de vitamine și minerale seva se recomandă a fi consumată de toți cei care au probleme cu greutatea și țin cure de slăbire. Seva îți poate asigura o parte din necesarul de minerale de care ai nevoie pentru buna funcționare a organismului în perioada în care ai o alimentație mai restrictivă. Are o forță extraordinară în purificarea organismul. Un litru pe zi din acest remediu, contribuie la eliminarea apei suplimentare din organism, amplifică tranzitul intestinal și accelerează metabolismul. De asemenea, acest produs este un foarte bun tonic fizic și pshic contribuind la refacerea celulelor și țesuturilor, jucând un rol esențial în regenerarea pielii”, a adăugat ieșeanul.
Alte indicații terapeutice
Pe lângă aceste proprietăți seva de mesteacăn poate fi folosită și ca tratament adjuvant în alte boli de nutriție. “Seva înglobează tot ce este mai bun din arborele de mesteacăn și poate fi utilizat ca tratament adjuvant în tratarea: afecțiunilor hepatice, artroză, reumatism, gută, boli respiratorii, cistită, hipercolesterolemie, dermatoză, fiind și un vertiabil tonic capilar. Seva de mesteacăn, utilizată extern contrbuie la întărirea rădăcinilor firului de păr și stimulează circulația la nivelul pielii capului, ceea ce va avea ca efect o regenerare accelerată a firelor de păr”, a declarat pentru Super Hrana, Sorin Scalschi, administratorul companiei Bio-Terra Energy.
Contraindicații la tratamentul intern cu sevă
Seva de mesteacăn trebuie consumată cu moderație în timpul sarcinii sau în perioada alăptării. “Nu este indicată copiilor alergici sau celor care se confruntă frecvent cu tulburări digestive. Persoanele care sunt alergice la aspirină nu trebuie să folosească produse care conțin mesteacăn. Datorită efectului pe care îl are asupra rinichilor, mesteacănul nu trebuie folosit de cei aflați în criză renală și nici de cei care au afecțiuni cardiace. Mesteacănul poate produce anumite leziuni ușoare la nivelul pielii și, la fel ca majoritatea plantelor, poate cauza reacții alergice”, ne-a vorbit ieșeanul, despre contraindicațiile tratamentului cu sevă de mesteacăn.
Comentariile sunt închise.