Sezonul dovleacului: cum faceți cele mai bune și pufoase gogoși cu dovleac!
Gogoșile cu dovleac au ajuns să fie cele mai iubite gogoși la noi în casă! Deși soțului meu nu-i place dovleacul, atunci când le-a gustat, s-a minunat cât de bune și pufoase pot fi! Mie îmi place tare mult dovleacul, l-aș folosi în multe mâncăruri și deserturi, de aceea l-am folosit și la hummus cu dovleac copt. La capitolul prăjituri, am pregătit prăjitura guguluf cu dovleac și nuci și prăjiturele cu lapte de cocos si dolveac.
Cât despre gogoși, mai găsiți pe blog o variantă cu ciocolată și zmeură, mini gogosi cu ricotta, miere și scorțișoară sau gogosi cu ciocolată la cuptor. Tot la cuptor sunt și cele coapte cu ananas și scortișoară. Dar să revenim la gogoșile cu dovleac. Iată cum se fac:
Ingrediente gogoși cu dovleac
250 g pulpă dovleac copt
650 g făină
12 g drojdie uscată
3 gălbenușuri ou
50g zahăr
2 lingurițe zahăr vanilat
un praf sare
150 ml lapte
50 g unt moale
500 ml ulei pentru prăjit
* În funcție de tipul de dovleac, e posibil să fie nevoie să creșteți sau să scădeți cantitatea de făină indicată.
Mod de preparare gogoși cu dovleac