Ce și cum cumpărămSpecial

SUSŢINEM PRODUCĂTORUL ROMÂN! REȚEAUA AUCHAN – locul unde cartoful românesc concurează cu cel franțuzesc!

SUSȚINEM PRODUCĂTORUL ROMÂN! O campanie inițiată de Agrointeligența – www.agrointel.ro, cu suportul SUPER-HRANA.RO! Prin această campanie ne propunem să venim în ajutorul consumatorilor români cu sugestii de magazine, piețe și supermarketuri unde își pot face cumpărăturile inteligent, sau cu recomandări de produse de calitate superioară, cu un raport calitate-preț imbatabil, românești, desigur! SUPER-HRANA.RO sărbătorește Ziua Națională atrăgând atenția spre industria alimentară românească, cu bune și cu rele. A patra ”vizită” pe care am făcut-o a fost la AUCHAN, iar ce am găsit – puteți citi în continuarea acestui articol!

Magazinul AUCHAN Vitan ne-a surprins cu o mulţime de produse tradiţionale româneşti, dar şi cu accesorii de tipul steagurilor, tricourilor sau altor produse nealimentare, dar tot tradiționale, în spiritul sărbătorii națioNale. În cazul produselor alimentare, mai exact în categoria lactatelor şi a caşcavalurilor, am descoperit preţuri mult mai mici şi un gramaj mai mare pentru produsele tradiţionale româneşti, faţă de cele din import.

Alegeți produse românești și la brânzeturi și lactate! Au prețuri mai mici și gramaje mai mari 

În rândul produsecascavalauchanlor româneşti, găsiţi caşcaval afumat Delaco 250g la 10,32 de lei, caşcaval Hochland 250g la 9,65 lei.

În schimb, pentru produsele din import, la un gramaj mai mic, găsiţi caşcaval afumat Muller 100g la 13,11 lei, Caşcaval Leerdammer 100g la 4,68 lei sau caşcaval Maasdamer President 100g la 7,97 lei.lapteauchan

În cazul lactatelor, găsim şi aici o diferenţă de preţ între produsele româneşti faţă de cele din import, de exemplu, lapte Zuzu la 1 L este 4,69 lei, iar lapte Muller 1 L este 4,88 lei. Lapte Ladorna 1 L este 4,70 lei, iar lapte Milli 1 L este 5,11 lei.

Cartofi românești la 3,78 lei punga de 2,5 kg, iar cei din Franța la 8,99 lei/kg

Am rămas plăcut surprinşi şi când am mers la raionul de fructe şi legume, pe lângă faptul că am desoperit o mulţime de produse rocartofiauchanmâneşti, acestea erau şi mai ieftine faţă de cele din import. O pungă de cartofi româneşti de 2,5 kg este 3,78 lei, pe când un kilogram de cartofi din Franţa este 8,99 lei, ceea ce este o diferenţă enormă. Fiind fructe de sezon, perele româneşti le găsiţi în Auchan la 4,99 lei/kg, iar perele din ţara de origine Italia, le găsiţi la 6,99 lei’kg.  Diferenţa de preţ este şi în cazul strugurilor, un kilogram de struguri negri româneşti este 6,99 lei, iar un kilogram de struguri negri din Franţa este 9,99 lei.

Veţi găsi şi rafturi cu produse tradiţionale româneşti precum cozonaci, prăjituri, ciocolate sau băuturi. Iar dacă vreţi să defilaţi la paradă, în magazinul Auchan Vitan găsiţi şi steagul României, brâuri sau traiste colorate în culorile drapelului.

Citește și La Mega Image Gusturile Românești fac casă bună cu legumele de import

Menționare*** Până la această ora reprezentanții Cora nu au răspuns mailului în care ceream informații despre posibile campanii/reduceri la produse românești, dedicate zilei de 1 Decembrie.

Text: Camelia Diaconu