-Târguri și expoziții

Târgul de Crăciun de la Sibiu nu se mai ține în acest an! A fost anulat din cauza pandemiei!

Târgul de Crăciun din Sibiu 2020 nu va mai avea loc din cauza riscului creşterii numărului de persoane infectate cu COVID-19 au anunţat organizatorii. Evenimentul, pe lângă faptul că era un magnet pentru turişti, era un prilej bun de a vinde marfa și pentru apicultori, fermieri locali sau meșterii populari. Singura activitate care se va mai desfășura rămân proiecţiile pe clădirile din centrul oraşului care vor întreţine atmosfera de sărbătoare.

Foto: Facebook - Târgul de Crăciun
Foto: Facebook – Târgul de Crăciun

Organizatorii Târgului de Crăciun din Piața Mare a anunțat oficial luni, 2 noiembrie, că ediția din acest an a fost anulată, ca măsură de precauție în contextul pandemiei de coronavirus.

”Dragii noștri, știm că vă așteptați ca dintr-o zi într-alta să ne vedeți instalând căsuțele în centrul orașului, însă am luat decizia să suspendăm organizarea Târgului de Crăciun 2020. Evoluția pandemiei este îngrijorătoare, și orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul. Ne-am decis, însă, să anulăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranța că ne putem aduce contribuția la încetinirea creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toții, în această perioadă. Noi suntem pregătiți să organizăm evenimentul, în cazul în care situația se va îmbunătăți vom regândi această decizie, până atunci, aveți grijă de voi”, este anunțul postat pe pagina www.targuldecraciun.ro.

Chiar dacă nu vor fi montate căsuţele unde meşteşugarii urmau să îşi vândă produsele specifice Crăciunului, proiecţii spectaculoase realizate pe fiecare clădire din Piaţa Mare vor fi din nou prezente, acestea urmând să întreţină atmosfera feerică a evenimentului.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.