-În bucătărie

Tartă colorată cu legume și brânză. Asociați-i un vin alb, bine răcit!

Tarta cu legume si brânză – eu am folosit aici brânză feta – este un aperitiv foarte gustos de vară, în special. Are o simfonie de arome și culori și nu este deloc complicat de făcut. Se potrivește deosebit de bine cu un pahar de vin alb răcit.

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • o conservă de roșii întregi
  • 1 morcov portocaliu
  • 1 morcov mov
  • 1 zucchini
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 5 roșii cherry galbene
  • 1 cățel de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 linguri sos pesto roșu
  • 1 linguriță ierburi de Provence
  • sare
  • piper
  • 70 g brânză feta
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare

Pentru început, încingeți cuptorul la 190 grade Celsius.

Pregătiți sosul: într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline. Tocați mărunt usturoiul și adăugați-l în tigaie. Căliți usturoiul ușor, având grijă să nu se ardă.

Puneți roșiile peste usturoiul călit, zdrobindu-le cu o spatulă până ce scade sosul.

Adăugați pesto roșu, apoi ierburile de Provence, potriviți de sare si piper. Lăsați deoparte să se racească complet.

Între timp, pregătiți legumele. Folosiți-vă de un curățător de cartofi pentru a obține fâșii subțiri și lungi. Deasemenea, puteți taia legumele subțiri si cu ajutorul unui cuțit. Tăiați fâșii zucchini, morcovul mov și morcovul portocaliu. Tăiați ardeiul gras cubulețe, iar ceapa roșie fideluță. Tăiați în două roșiile cherry.

Puneți aluatul de foietaj pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Înțepați-l din loc în loc cu o furculiță.

Pe deasupra, puneți sosul de roșii răcit complet. Întindeți-l bine pe toată suprafața foii de aluat, dar lăsați puțin spațiu pe margini.

Puneți legumele fâșii pe deasupra. Începeți cu dovleceii și ceapa roșie. Continuați cu morcovii. La final, puneți roșiile și ardeiul gras. Peste toate legumele, presărați sare și piper și dați tava la cuptorul încins 25-30 minute până ce marginile capată o culoare aurie.

Sfărâmați brânza feta și presărați peste tartă.

Presărați frunze de busuioc proaspăt. Eu am preferat să pun și busuioc și microgreens.