-În bucătărieVegetarian și vegan

Făină 000 sau 650? Care este cea mai bună făină pentru prăjituri, pâine, plăcinte sau cozonac!

Cea mai bună făină pentru rețetele de prăjituri, pentru a obține pâinea de casă sau cozonacul pufos! Pe piață găsim mai multe variante de făină, în funcție de tipul de grâu sau de modul în care acesta a fost măcinat. Agrointeligența FOOD&RETAIL vă spune ce făină să alegeți în funcție de preparatul pe care doriți să îl obțineți!

  • Făina 1050 este făina integrală, cea mai dură dintre toate
  • Făina 650, o variantă bună pentru pâinea de casă
  • Făina 550 se recomandă pentru foietaj și biscuiți
  • Făina 450 este potrivită pentru preparate de patiserie
  • Făina 000, cea mai fină dintre toate

Făina pe care o găsim în comerț este de mai multe tipuri. Dacă vă veți uita cu atenție pe ambalaj veți vedea că există un cod care indică faptul că respectivul pachet de făină este potrivit spre exemplu pentru a face pâine de casă.

Atunci când vrem să preparăm ceva dulce sau pâine făcută în casă făina reprezintă un ingredient principal, fără de care nu ne-am putea descurca. Este bine însă să știm că nu toată făina pe care o găsim în magazine este la fel. În cazul în care vreți să faceți pâine de casă, există un anumit tip de făină pe care ar trebui să-l folosiți. De asemenea, dacă vreți să faceți prăjituri, trebuie să optați pentru un alt tip de făină pentru ca dulcele să vă iasă cât mai gustos.

Din punct de vedere nutritiv, cu cât făina este mai rafinată, mai procesată, deci mai slabă din punct de vedere nutritiv, cu atât codul de trei cifre de pe pachet este mai mic, tinde spre 000.

Făina 1050 este făina integrală, cea mai dură dintre toate

Aceasta mai este numită și făină integrală. Este foarte bună pentru pâine, pentru foietaje, pentru plăcinte, dar în niciun caz nu este bună pentru prăjituri fine.

Făina 650, o variantă bună pentru pâinea de casă

Făina 650 are un procent mai ridicat de gluten și poate fi folosită pentru pâine, pentru aluaturile de pizza, pentru covrigi și, în general, pentru produsele de patiserie care trebuie rumenite. O astfel de făină este mai închisă la culoare și este cel mai puțin procesată.

Făina 550 se recomandă pentru foietaj și biscuiți

Făina 550 este măcinată din cereale mai moi, cu un conținut mai scăzut de gluten, și poate fi folosită pentru biscuiți, foietaj și blaturi de tartă.

Făina 450 este potrivită pentru preparate de patiserie

Făina 450 este mai greu de găsit în supermarketuri, această făină poate fi folosită la diverse preparate de patiserie, torturi și prăjituri.

Făina 000, cea mai fină dintre toate

Făina 000 este cea mai folosită în bucătărie, deci și cea mai căutată și cumpărată de gospodine. Această făină este cea mai fină și este cea mai bună făină pentru a pregăti cozonaci, pentru deserturi pufoase, creme și alte preparate delicate, mai ales deserturi.