-Afaceri mari și mici

Un supermarket uriaș, cât un teren de fotbal, va fi construit de Kaufland în Baia Mare

Investiție de 35,5 milioane de lei pentru un nou supermarket care urmează să fie deschis în Baia Mare, județul Maramureș. Magazinul va fi unul dintre cele mai mare supermarketuri din România al retailerului german (practic, al doilea din țară, după Kaufland Militari Residence din București, proiect în execuție, care are o suprafață de 6.000 mp).

Cel de-al treilea supermarket Kaufland din Baia Mare se ridică la o investiție care este estimat la 35,5 milioane de lei (echivalentul a 7,25 milioane de euro) iar construirea acestuia a început. Magazinul va fi amplasat pe Bulevardul București, pe circa 27.000 mp din terenul fostei fabrici de confecții Maratex, lângă magazinul de tipul cash and carry Selgros și vizavi de centrul comercial Baia Mare Value Center.

Potrivit www.2mnews.ro, arhitectural, proiectul noului Kaufland a fost definitivat în februarie 2021, de arhitectul bucureștean Mircea Iulian Sava, care controlează Goldbach Design & Build), a obținut autorizațiile necesare (de mediu, de construire etc.) și este proiectat cu o suprafață desfășurată de aproape 5.800 mp și va fi unul dintre cele mai mare supermarketuri din România al retailerului german (practic, al doilea din țară, după Kaufland Militari Residence din București, proiect în execuție, care are o suprafață de 6.000 mp).

Magazinul  va fi construit de firma locală Construrom, controlată de finul primarului Cătălin Cherecheș, Vasile Marcel Zoicaș.

Cel de-al treilea magazin Kaufland din Baia Mare va avea aproape dimensiunea unui teren de fotbal (lungime de 94 de metri și lățime de 66 de metri) și va fi edificat pe structură clasică: stâlpi și grinzi din beton armat, pereți de închidere de tip sandwich (în interior din gips carton, în exterior din aluminiu sau oțel), acoperiș din tablă cutată auto portantă (cu izolațiile de rigoare).

Noul magazin are ca termen de finalizare octombrie 2023, însă va fi inaugurat fix când a decis Kaufland (probabil mai repede de respectivul termen-limită), notează sursa citată.