-Nou pe piață

5 to go introduce în premieră în România paiele comestibile pentru băuturile reci! Un prim pas către un business sustenabil

În cele peste 170 de cafenele din lanțul 5 to go, se renunță, începând de astăzi, la paiele de plastic, care sunt înlocuite de variante comestibile, pe baza de zahăr. Acestea vor fi folosite pentru băuturile reci. Inițiativa este o premieră pe piața locală și, totodată, un prim pas către unul dintre obiectivele brandului de a deveni sustenabil 100%, până în anul 2025.

Noile paie încep să se dizolve în băuturi după o oră și nu schimbă cu nimic proprietățile băuturilor reci. Paiele comestibile sunt disponibile în 5 variante: cu aromă de ciocolată, de căpșuni, de măr, de lime și fără aromă. Ele vor fi oferite la întreaga gamă de băuturi reci – limonadă, smoothie, frappe, ice coffee.

Pentru băuturile calde, lanțul de cafenele introduce, tot începând de azi, paiele biodegradabile și compostabile. Tranziția se va face treptat, însă până la începutul lunii august, se estimează să existe în locații doar noile paie, cele comestibile și cele biodegradabile și compostabile.

Inițiativa 5 to go face parte dintr-un plan amplu de business, construit pentru următorii 5 ani, care vizează utilizarea exclusivă de materiale din surse sustenabile și regenerabile. În 2019, în întreaga rețea 5 to go, s-au consumat peste 1 milion de paie din plastic. Decizia de a le înlocui aduce astfel o contribuție semnificativă la mediul înconjurător și la construirea unui viitor mai verde.

„De la lansarea sa, 5 to go a marcat multe premiere pentru piața din România. Întotdeauna, planul nostru de dezvoltare a vizat construirea unui model de business stabil și sustenabil, fără a neglija inovația și dorința de a ne surprinde clienții cu produse, oferte sau campanii. Iată că și de această dată reușim să venim cu o premieră! Paiele comestibile sunt aduse în parteneriat cu un brand cu o filosofie puternică în spate de salvare a planetei prin acțiuni mici, dar semnificative, cum e și aceasta”, a declarat Radu Savopol, co-fondator 5 to go.

„Clienții 5 to go sunt tineri, dinamici, preocupați de lumea în care trăiesc și de mediul înconjurător. Inspirați de ei și motivați de viziunea noastră de business, am reușit să venim cu această inovație și să fim primul lanț de cafenele din România care introduce paiele comestibile. Ne place să setăm trenduri, iar de această dată, ne-ar bucura cu atât mai mult să ni se alăture și alte locații în această inițiativă verde”, a precizat Lucian Bădilă, co-fondator 5 to go.

Clienții care își doresc să consume și acasă băuturile reci cu paie comestibile, pot achiziționa din cafenelele 5 to go din întreaga țară un pachet cu 7 paie la prețul de 5 lei.